Crònica 23/08/2011

Salt vol vetar les llicències per temples religiosos

Laia Espín
1 min
Dues dones musulmanes caminen amb una nena per Salt.

Barcelona.Ple extraordinari per demà al consistori de Salt. L'objectiu de l'alcalde, Jaume Torramadé (CiU), és aprovar la proposta per prohibir durant un any la concessió de llicències de centres de culte al polígon industrial Torremirona. Precisament, dues entitats magrebines, Al Hilal i Magribins per la Pau, i una altra evangèlica, Holy Ghost Fellowship International, volen construir els seus temples en el polígon que quedaria afectat per la norma municipal. De fet, les dues entitats musulmanes ja han adquirit els terrenys.

L'objectiu de l'equip de govern de Salt, segons van explicar ahir fonts municipals, és potenciar amb aquesta proposta l'activitat econòmica del polígon Torremirona. El mateix alcalde va reconèixer que els empresaris del polígon temen pels seus negocis. Torramadé també va detallar que aquesta normativa no aturarà el procés iniciat per fer una nova mesquita si es compleixen els terminis per presentar el projecte.

CiU governa en minoria a Salt i necessitarà dos vots més per aprovar la seva iniciativa. Aquesta proposta podria ser la primera en la qual els dos exedils de Plataforma per Catalunya donessin suport a CiU. Tot i aquesta proposta, es dona el cas que la formació xenòfoba ha convocat una manifestació en contra de la construcció d'aquest centre religiós per a dissabte que ve.

stats