Crònica 14/04/2011

Salut investigarà retallades mal aplicades

L.b.
1 min

BARCELONA.Les retallades no poden ser l'excusa per desatendre malalts o amagar casos de mala praxi. I el departament de Salut obrirà expedients informatius als professionals que ho facin, segons va anunciar ahir el conseller Boi Ruiz a RAC 1, després que se sabés que un pacient que havia de ser operat d'una hèrnia discal a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona va ser enviat a casa amb l'excusa que no hi havia quiròfans ni personal per operar-lo per culpa de la tisorada a la sanitat.

En realitat, però, va ser un error de programació del metge. Salut ja li ha obert un expedient informatiu i farà el mateix amb altres casos, tot i que no es té constància de més episodis similars. "Estarem amatents", deia ahir un portaveu del departament. "I els ciutadans han de saber que no han d'acceptar excuses, poden reclamar", va afegir.

Més controls

Les garanties que ahir es van aprovar en acord de govern ja contemplen reforçar els canals d'atenció a l'usuari que hi ha als hospitals per recollir possibles reclamacions. El conseller de Salut considera que el que hi ha són casos esporàdics i que la majoria poden aparèixer a causa del "clima d'incertesa i desencís" que es viu en el sector.

Els sindicats es van mostar sorpresos perquè Ruiz obri expedients als centres "que estan fent el que ell els ha dit que facin".

stats