Crònica 22/01/2011

Sant Cugat triarà entre Menéndez i Villaseñor

Albert Balanzà
2 min

Sant cugat del vallèsLa successora de Lluís Recoder a Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, que va prendre possessió com a alcaldessa perquè Recoder fos el nou conseller del PTOP, tampoc no sabrà, com Xavier Trias, qui serà el seu principal rival a les eleccions del 22-M fins al 19 de febrer, quan es votaran les eleccions primàries al municipi. L'exalcaldable i ex-primer secretari Jordi Menéndez, tal com va plantejar dimecres passat a l'ARA, ha decidit fer el pas i dijous al vespre va anunciar a la militància que tornaria a aspiraria a ser cap de llista a partir de la votació interna a la qual també es presentarà l'actual primer secretari, Ferran Villaseñor.

Es dóna la circumstància que, després de dotze anys del primer procés de primàries al PSC, Sant Cugat del Vallès serà l'únic municipi on es tornarà a votar. El 1999 Menéndez ja es va presentar contra l'actual vocal de Valldoreix Joan Gaya i el va guanyar per la suma d'una victòria àmplia en l'urna de simpatitzants i la derrota ajustada en l'urna de militants.

El retorn de Menéndez, que ara treballa a l'oficina del president Montilla i que s'havia allunyat en els últims temps de la direcció local del partit, està ben vist per Nicaragua però també té el suport d'exdirigents de Ciutadans pel Canvi com Josep Maria Balcells. També en les properes hores es farà públic un manifest de suport amb noms de la societat civil santcugatenca. Per contra, des de la direcció de l'agrupació a Sant Cugat que ara controla Ferran Villaseñor, el retorn de Menéndez s'ha vist com una ingerència i el secretari de Política Municipal, Pere Soler, ha estat un dels que més han aixecat la veu. Villaseñor ja té els 50 avals per presentar-se; Menéndez, no.

stats