Crònica 08/09/2011

Santander, BBVA i CaixaBank lideren l'ofensiva per comprar la CAM

Ara
1 min

Barcelona.El tamany de la CAM i la magnitud dels problemes dels seus números fan que només les tres grans entitats espanyoles -Santander, BBVA i CaixaBank- tinguin possibilitats d'adquirir la caixa d'Alacant o part dels seus actius. De fet, és la caixa catalana la millor situada per adquirir la valenciana, segons va publicar el Wall Street Journal . Entre les raons que addueix el diari nord-americà n'hi ha de solvència: les ràtios de capital de CaixaBank són superiors a les dels seus competidors, que haurien d'optar per una ampliació de capital si volguessin comprar la CAM. Però també hi ha explicacions de funcionament. BBVA i Santander tenen una extensió geogràfica més gran que l'entitat presidida per Isidre Fainé, que guanyaria presència amb l'adquisició de la caixa valenciana.

El Banc d'Espanya va posar en marxa la venda de CAM després d'intervenir-la al juliol. El regulador voldria tenir enllestida l'operació a l'octubre, però el volum dels actius de la caixa d'Alacant, de 71.000 milions d'euros, els està dificultant la feina.

L'assessor del Banc d'Espanya en l'operació, Bank of America Merrill Lynch, està distribuint el quadern de venda entre potencials compradors, però no està generant gaire interès. A banda de les tres grans entitats espanyoles, el britànic Barclays i el francès BNP Paribas han fet un cop d'ull a l'informe, però, segons el Wall Street Journal , no és definitiu que finalment participin a la subhasta. Vuit entitats van interessar-se a comprar la CAM abans que fos intervinguda al juliol, però es van fer enrere perquè no van obtenir garanties del regulador.

stats