VENDA D'ACTIUS
Crònica 22/10/2011

El Santander ven el 26% d'una filial dels EUA i ingressa 727 milions

Banco Santander ven el 26% d'una participada dels Estats Units (EUA) per captar 727 milions d'euros. L'entitat reforça el capital de qualitat, que va arribar al 8,4% en les proves d'estrès.

Toni Garganté
2 min

Barcelona.El president del Banco Santander, Emilio Botín, té clar que cal augmentar el nivell del capital de màxima qualitat. Les noves propostes de Brussel·les, que podrien forçar a incrementar el percentatge mínim fins al 9%, ja van ser titllades de nefastes pel mateix Botín fa dies. Les proves d'estrès de l'estiu passat van dictaminar que el primer banc espanyol té un capital de primera solvència (Tier 1) del 8,4%.

Però malgrat tot, el primer banc espanyol va assegurar ahir en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que destinarà la totalitat dels ingressos de la venda de part de la seva presència en una filial nord-americana "a reforçar el balanç del grup". D'aquesta manera el banc va donar a conèixer ahir la venda del 26% del capital de la subsidiària Santander Consumer USA, una empresa que es dedica a comercialitzar crèdits a través d'una xarxa de més de 13.000 concessionaris d'automòbils. Té uns actius de més de 11.639 milions d'euros (16.000 milions de dòlars), uns 2.800 treballadors i una clientela que supera els dos milions de persones. Els beneficis corresponents al 2010 van arribar als 331 milions (455 milions de dòlars).

Entrada de fons

L'operació es concretarà a través d'una ampliació de capital que realitzarà aviat Santander Consumer USA, per un import d'aproximadament 836 milions d'euros (1.150 milions de dòlars). D'aquesta quantitat, 727 milions (1.000 milions de dòlars) seran desemborsats per Sponsor Auto Finance Holding Series (entitat participada per fons controlats per Warburg Pincus, Kohlberg Kravis Roberts i Centerbridge Partners).

La resta de 109 milions (150 milions de dòlars) els aportarà Dundon DFS. Aquesta operació significa valorar Santander Consumer USA en 2.907 milions (4.000 milions de dòlars). El més important és que les plusvàlues de l'ampliació arribaran fins als 727 milions (1.000 milions de dòlars).

Després de la venda parcial, Banco Santander mantindrà una participació del 65% en la companyia nord-americana, cosa que representa que s'haurà desfet d'un 26,5% del capital de Santander Consumer USA, perquè abans de l'ampliació té una presència en l'accionariat del 91,5%.

El 8,5% que falta ja és propietat de Dundon FS. Com que amb l'ampliació comprarà un 1,5% addicional, aquest fons augmentarà la seva presència fins al 10%. Els fons que entraran amb Sponsor Auto Finance Holding Series obtindran el 25% del capital que falta.

stats