XARXA 'NARCO' AMB FAVORS POLICIALS / Reportatge
Crònica 17/12/2010

La mare que cuinava amb bàscules de precisió

Marta Català
2 min

Saben aquell que diu que un fiscal li pregunta a un suposat traficant: "Escolti, pot explicar què feien dues bàscules de precisió a casa seva?". I el presumpte narcotraficant respon: "Doncs una és de la meva mare, que l'utilitza per cuinar".

No és un acudit. És una declaració judicial entre el fiscal Emilio Sánchez Ulled i un dels imputats, Manuel Barti. El contingut dels vídeos, als quals ha tingut accés l'ARA com la darrera part del secret de sumari, estan plens de converses que freguen l'absurditat i podrien formar part perfectament del guió d'una pel·lícula de Santiago Segura. A la suposada trama de corrupció policial el jutge Joaquim Aguirre va imputar disset persones per associació il·lícita, tràfic de drogues, suborn, tràfic d'armes, revelació de secrets -entre altres delictes-, a mossos, guàrdies civils, confidents i traficants. A l'operació es van decomissar uns 500.000 euros i només tres quilos de cocaïna.

"Han destrossat un company"

Un cop aixecat el secret de sumari, la conclusió principal és la relació que mantenien els uns i els altres, i com alguns policies els facilitaven informacions de les bases policials a canvi, en alguns casos, de compensacions. Un dels mossos imputats per haver filtrat informació a suposats traficants és Maurici Llopis, que ara ha fet arribar una carta a través del seu sindicat, SME-CCOO, en què diu que és innocent i carrega contra Afers Interns de Mossos: "Quin tipus d'investigació han fet?", es pregunta. L'agent diu que no va consultar les matrícules que Afers Inters fa constar al sumari i critica que l'impliquessin sense tenir proves. "Senyors de la DAI, han destrossat un altre company, però vostès no n'aprenen, penso que no seré el darrer". Llopis està suspès de feina i sou i demana tornar a treballar.

Saben aquell que diu que un fiscal contesta al suposat traficant: "Sí, són de la seva mare. Llavors la seva mare consumeix cocaïna? Perquè a les bàscules hi havia restes de cocaïna". El suposat traficant respon: "No ho sé, pregunti-l'hi a ella".

stats