JOCS OLÍMPICS D'HIVERN
Crònica 08/11/2011

Saragossa abandona i aplana el camí a BCN 2022

Ara
1 min
L'estació de la Molina forma part de la candidatura.

Barcelona.Des d'ahir a la tarda Barcelona ja és l'única candidata del Comitè Olímpic Espanyol a organitzar els Jocs d'Hivern 2022. L'aliança del govern socialista de Saragossa amb la Chunta Aragonesista (CHA) i Esquerra Unida (IU), que no consideraven prioritaris els jocs, va sentenciar la candidatura aragonesa als Jocs d'Hivern i ahir dilluns el consorci que l'organitzava es va dissoldre formalment.

El govern de la ciutat va lamentar la decisió però va al·legar que no podia fer front a la despesa de la candidatura en solitari. En els últims mesos, el consistori havia intentat captar inversió privada que ajudés a finançar-la, però no ho va aconseguir.

La mateixa tarda que es va oficialitzar la renúncia de Saragossa, la quarta tinent d'alcalde de Barcelona, Maite Fandos, va admetre que la sortida de la cursa del competidor aragonès "facilita la feina" al comitè barceloní, tot i que no assegura en cap cas la victòria. "El nostre projecte haurà de passar els requisits tècnics igualment", va recordar.

Cap sorpresa

Fandos va explicar que la renúncia de Saragossa no era cap sorpresa, perquè feia dies que se'n parlava, i va voler fer un gest cap a la comunitat veïna remarcant que "tot el que beneficiï el Pirineu català beneficiarà l'aragonès". "Es posarà la marca Pirineu al món i ningú distingirà entre una banda i l'altra".

stats