Crònica 24/02/2012

Saviano: "Catalunya serà el centre de blanqueig mafiós d'Occident"

M.o.
2 min
Saviano: "Catalunya serà el centre de blanqueig mafiós d'Occident"

BARCELONA.El periodista i escriptor especialitzat en crim organitzat Roberto Saviano va llançar ahir, a través de Twitter, un missatge d'alerta sobre la possible instal·lació de l'Eurovegas a Catalunya. Està convençut, tal com recollia el seu missatge, que si el projecte tirés endavant el país "es convertiria oficialment en el centre de blanqueig mafiós d'Occident". Un avís per a navegants, tenint en compte que el pronuncia un home que s'ha centrat en les investigacions sobre la Màfia i les organitzacions criminals. De fet, en una entrevista a l'ARA avisava, fa poc més de dues setmana, que Barcelona és el destí ideal per iniciar-se en el narcotràfic: "Al primer paràgraf, a la primera línia del manual per convertir-se en narcotraficant, hi diu: anar a Barcelona".

L'obertura d'aquest gran complex hoteler i d'oci, amb una legislació adaptada, reforçaria aquest pol d'atracció, segons Saviano. L'escriptor avisa que Catalunya podria erigir-se com a centre de blanqueig mafiós d'Occident. Una de les condicions polèmiques que ha posat el magnat Sheldon Adelson per tirar endavant la construcció d'aquest recinte d'oci és que es modifiqui la llei del blanqueig de diners, perquè només sigui obligatori identificar els clients a la seva entrada al recinte i si canvien fitxes per valor superior als 2.000 euros. A més, també preveu deixar sense efecte la llei del tabac a l'interior del recinte i permetre-hi l'entrada a menors d'edat.

Barcelona i el crim organitzat

Saviano, tot i viure sota l'atenta mirada de catorze guardaespatlles, no ha perdut la gosadia de dir el que pensa. I d'escriure-ho. Per això posa les autoritats del país en alerta amb un missatge d'advertència que s'inscriu en la mateixa línia de les declaracions que feia a aquest diari sobre el paper de Barcelona en el món del crim organitzat. Saviano defensa que a determinades ciutats de l'Estat, entre les quals hi ha la capital catalana, però també València i Madrid, "no hi ha prou consciència d'aquesta presència perquè aquí no hi ha crims de sang". Explica, en aquest sentit, que "els diaris expliquen coses, la policia fa la feina, però no és vist com un perill personal ni com un problema social; no hi ha morts".

stats