AUTOMOCIÓ
Crònica 29/02/2012

Seat aturarà la producció més dies a l'abril per la dèbil demanda europea

Elena Freixa
1 min
La fàbrica de Martorell revisa la producció cada mes i al març pararà tres dies.

BARCELONA.La fàbrica de Seat a Martorell esgota alternatives per afrontar la debilitat de les comandes, a dins i fora d'Espanya. Direcció i sindicats van pactar ahir noves aturades a l'abril. S'avançaran un dia les vacances de Setmana Santa i pararan les tres línies de producció dijous 5. La línia 3, d'on surten l'Audi Q3 i l'Exeo, pararà també el 4 d'abril, per problemes de subministrament de peces per part d'Audi.

Amb aquesta mesura, l'empresa salvarà un altre mes la delicada situació del mercat. Al març estan programats tres dies més d'aturades. El comitè va valorar que la mesura, que s'aplica gràcies a la flexibilitat pactada amb la plantilla, és el mal menor en comparació amb els expedients de regulació d'ocupació temporals que ja afecten altres fàbriques de l'Estat, com ara la de Ford a Almussafes (València). Els sindicats confien que les aturades no s'intensifiquin els pròxims mesos i els nous models que han d'arribar siguin un revulsiu per evitar l'ERO.

La patronal Anfac dóna per fet que la producció de cotxes a Espanya, que l'any passat va ser de 2,35 milions, no s'arribarà a igualar aquest any. Espanya és el segon productor de vehicles de la UE, darrere d'Alemanya, que en va fabricar 6,3 milions d'unitats el 2011.

stats