PROJECTE AUDI Q3
Crònica 17/03/2011

Seat engega l'ampliació de plantilla

El procés de formació de 1.200 joves aturats començarà la pròxima setmana al centre formatiu de Seat. Uns 700 acabaran treballant a l'empresa en els pròxims mesos gràcies a l'arribada de l'Audi Q3.

Elena Freixa
2 min
La fabricació en sèrie de l'Audi A3 començarà a l'estiu, quan ja s'hauran incorporat gran part dels 700 nous operaris.

Barcelona.L'arribada de l'Audi Q3 a Catalunya s'apropa i les promeses de creació de nous llocs de treball a la fàbrica de Seat es materialitzen. Els 700 nous treballadors que caldrà per afrontar la producció començaran a incorporar-se a l'empresa al maig i Seat preveu que al setembre el procés haurà acabat.

La tria dels afortunats ja està en marxa des d'ahir. Empresa i Generalitat van fer oficial l'obertura de l'oferta formativa que permetrà a 1.200 aturats acollir-se a un programa que pot dur-los a ser treballadors de Seat en dos mesos. Les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) faran la preselecció i d'entre els que superin el curs s'escolliran els 700 afortunats, que entraran a Seat amb un contracte indefinit, segons va explicar ahir el vicepresident de recursos humans, Josef Schelchshorn.

Les 100.000 unitats anuals que estan previstes de Q3 garanteixen en total 1.500 llocs de treball, ja que a banda de les noves incorporacions es donarà feina a tots els treballadors que ara mateix estan afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal a la planta. Schelchshorn va afegir que el col·lectiu de treballadors no directament vinculats a la producció -finances, qualitat i TIC, entre d'altres- s'incrementarà amb 200 noves incorporacions. Així, a finals d'any la plantilla de Seat haurà crescut en gairebé 1.000 treballadors.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va celebrar les bones notícies que arriben a la indústria a través de Seat. "És el moment més joiós des que sóc conseller", va dir ahir. A més a més, va augurar un èxit al mercat per al Q3 i va assegurar que la Generalitat serà un dels compradors del vehicle per a les seves flotes.

Més transport ferroviari

Seat també va celebrar ahir l'anunci del ministre de Foment, José Blanco, de connectar la planta de Martorell a l'ample de via europeu, una mesura que farà que l'empresa dupliqui el nombre de vehicles que distribueix a l'exterior per mitjà del ferrocarril. L'empresa és una ferma defensora del Corredor Mediterrani, que facilitarà el transport de mercaderies amb Europa. Amb la nova via, Seat podria arribar a distribuir un terç dels seus vehicles a través del transport ferroviari.

stats