AUTOMOCIÓ
Crònica 22/12/2011

Seat pacta una paga per beneficis i més flexibilitat

Elena Freixa
1 min

BARCELONAEl nou conveni col·lectiu de Seat inclourà una paga de fins a 500 euros lligada als beneficis, que l'empresa preveu assolir el 2013, i molta més flexibilitat a la fàbrica de Martorell, segons consta en el preacord signat dimecres a la matinada entre la direcció i la UGT, el sindicat majoritari. Amb aquestes dues novetats la planta de Martorell adopta condicions que ja es donen en altres plantes del grup Volkswagen.

Pel que fa a la flexibilitat -el punt que desperta més satisfacció a l'empresa- implicarà poder obrir la planta més dies a l'any. Es passa de 224 dies potencialment productius a 328 dies. En cas de fer servir un calendari tan intensiu, però, caldrien noves contractacions, van explicar des de la UGT.

Amb aquesta flexibilitat, la fàbrica catalana pot guanyar atractiu davant del consorci alemany de cara a futures adjudicacions de nous models. El primer podria ser el totterreny Seat que podria fabricar-se pels volts del 2015. Volkswagen ha de pronunciar-se sobre si serà Martorell la fàbrica d'on sortirà. Pel que fa als caps de setmana, Seat en podrà convocar fins a 42 a l'any i muntar fins a sis torns en lloc del torn que fa ara algun dissabte al matí.

En matèria salarial, el nou conveni garanteix l'IPC real i una lleu pujada lligada al fet que es vagin retallant els números vermells. Per cada 25 milions de pèrdues que es retallin sobre les previsions, s'augmentarà un 0,1% fins a un màxim del 0,5%. D'altra banda, es posarà en marxa per primer cop la paga lligada a beneficis. Dels 500 euros que els treballadors percebran com a màxim, 150 aniran només lligats a tenir guanys, i la resta es vincularà als objectius de productivitat i qualitat.

stats