HABITATGE
Crònica 15/09/2011

El Senat vol prorrogar un any la rebaixa de l'IVA

Ara
1 min
Javier Rojo, president del Senat espanyol.

Barcelona.El ple del Senat d'ahir va aprovar una moció en què demana al govern que ampliï un any l'aplicació del tipus d'IVA del 4% per la compra de l'habitatge de primera residència. L'executiu de José Luís Rodríguez Zapatero va rebaixar aquest agost a la meitat la pressió fiscal de l'IVA per a l'adquisició d'un pis, però només fins al proper desembre, amb l'objectiu de reduir el nombrós estoc de pisos per vendre, que arriba als 700.000, i per reactivar l'activitat del sector de la construcció.

Curiosament, els senadors socialistes es van oposar a la iniciativa del PP i van argumentar que hauria de ser el nou govern el que decideixi les millors mesures per recuperar el sector immobiliari. El portaveu d'habitatge del PP al Senat, José Manuel García Ballestero, va afirmar que la mesura de reducció de l'IVA s'ha d'ampliar i va denunciar que la rebaixa recent del govern socialista no discrimina entre habitatge habitual i segona residència. García Ballestero va afegir que els socialistes tampoc han fixat un topall màxim en el preu del pis que es podria beneficiar de la bonificació.

Els representants de CiU van mostrar el seu suport a la iniciativa del PP perquè donarà més estabilitat i dinamitzarà la venda de pisos. El govern socialista va decidir apujar fa només 13 mesos el tipus de l'IVA del 7% al 8% per comprar un habitatge.

stats