EL CALENDARI EDUCATIU
Crònica 12/03/2011

Setmana blanca repartida durant el curs

Ensenyament ja té clar com se substituirà la setmana blanca: el 7 de gener tornarà a ser no lectiu i la resta de dies es distribuiran durant tot el curs adaptant-se a les festes locals de cada municipi.

Carles Arbolí
1 min
Molts pares se les han hagut d'enginyar per conciliar feina i setmana blanca.

BARCELONA.Ahir va acabar el segon torn de la setmana blanca i el departament d'Ensenyament ja ha donat les primeres pistes sobre com es substituiran les vacances d'hivern a partir del curs vinent. L'inici de les classes es mantindrà a principis de setembre i els dies de setmana blanca es repartiran al llarg de tot el curs.

D'aquesta manera es permetria que no s'hagi de modificar de nou l'inici i el final del calendari escolar, tot i que tampoc s'ha descartat que "s'hagi de retallar una mica el final de curs", va manifestar ahir la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. En declaracions a Catalunya Ràdio, Rigau va especificar que amb tota seguretat un dels dies que tornarà a ser no lectiu serà el 7 de gener, després de la festa de Reis.

Mentrestant, pel que fa als quatre dies restants de setmana blanca que quedarien per recuperar, la consellera d'Ensenyament apunta a la necessitat d'arribar a un acord amb les associacions de pares i les escoles per trobar una alternativa a aquests dies de festa. Una de les fórmules que s'han posat sobre la taula és distribuir-los d'acord amb les festes locals dels municipis aprofitant, per exemple, celebracions de carnavals, festes majors o altres esdeveniments que es viuen de forma més intensa en determinades poblacions o comarques. Així, les opcions són convertir en no lectius alguns ponts de festes locals, ja que es considera que també permet més conciliació familiar que la setmana blanca.

Data de caducitat

Aquesta mesura, que en les pròximes setmanes es plantejarà de forma oficial a tots els sectors implicats, posaria el punt i final de forma definitiva a l'experiència de la setmana blanca, que s'ha desenvolupat per primera i última vegada a Catalunya durant aquest curs escolar.

stats