NUEVA RUMASA
Crònica 14/07/2011

Sis compradors formalitzen ofertes per Cacaolat

E.f.
1 min
Cacaolat espera diners urgents per garantir l'activitat.

Barcelona.La llista d'interessats a comprar Cacaolat la formaven ahir sis noms, segons van informar a l'ARA fonts pròximes al procés. Es tracta de Vichy Catalán; Central Lechera Asturiana (en mans de Capsa); Leche Pascual; el fons Victory, que representa un soci industrial de moment anònim; Eneas Capital (de Madrid), i un sisè que no ha transcendit. El jutge va donar per tancat el període de presentació d'ofertes i aviat haurà de dictar el termini per presentar els avals necessaris per accedir als comptes de la companyia.

Des de Catalunya, però, tothom mira de reüll els moviments a Madrid, on els administradors concursals de Clesa pressionen perquè el jutge accedeixi a demanar el trasllat de l'expedient concursal de Cacaolat per tractar-lo juntament amb el de Clesa. D'aquesta manera els administradors de l'empresa madrilenya (propietària d'un 90% de Cacaolat) s'assegurarien esgarrapar una part dels diners de la venda.

Des de l'entrada en concurs de creditors, Cacaolat s'ha demostrat com la més viable, ja que no ha aturat la producció a la planta del Poblenou de Barcelona. Els treballadors veuen la venda amb bons ulls, que també té l'aval del Govern, que ja va advertir la setmana passada que farà "el possible i l'impossible" per garantir que el batut de xocolata es quedi a Catalunya i s'assegurin els llocs de treball.

stats