BANCA
Crònica 31/01/2012

Sis milions als consellers del Sabadell

Els 15 membres del consell d'administració del Banc Sabadell, liderats pel president, Josep Oliu, s'han repartit sis milions d'euros durant el 2011. Un total de 24 alts càrrecs més han rebut vuit milions.

E.f.
1 min
El president del banc, Josep Oliu, i el conseller delegat, Jaume  Guardiola, van presentar els resultats de l'entitat dijous passat.

BARCELONA.Els consellers del Sabadell van rebre unes retribucions equivalents al 2,6% del benefici atribuït al banc l'any passat, segons consta en l'informe de govern corporatiu que ahir va publicar la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Als 6,06 milions d'euros que van rebre en concepte de retribucions, s'hi han de sumar altres conceptes com ara aportacions als plans de pensions per valor de 3,2 milions i crèdits rebuts per valor de 10 milions.

Tot i que l'informe no detalla els ingressos de manera individual, el president del banc, Josep Oliu, i el conseller delegat, Jaume Guardiola, es van repartir 4 d'aquests 6 milions d'euros com a únics consellers executius de l'entitat.

Un total de 24 alts directius més de Banc Sabadell, que no formen part del consell d'administració, van rebre 8,7 milions d'euros l'any passat. A banda, l'entitat també compta amb clàusules de garantia i blindatge per causes com l'acomiadament, tot i que no se'n detallen les quantitats.

Banc Sabadell, que va presentar resultats la setmana passada, va obtenir un benefici net de 231,9 milions d'euros durant el 2011, un resultat que reflecteix una caiguda del 39% sobre l'any anterior a causa de les dotacions de 1.049 milions. La captació de més de 286.000 nous clients particulars i 55.500 empreses, però, va permetre al banc guanyar quota de mercat. En només 12 mesos, la quota de dipòsits a particulars es va situar en el 3,70%, 41 punts per sobre que durant el 2010. En nòmines, la quota va créixer des del 2,78% fins al 3,44%, mentre que els dipòsits a la vista d'empreses van arribar al 7,25%. Els recursos de clients van créixer un 7% en global.

stats