SEGURETAT VIÀRIA
Crònica 11/03/2012

Sis morts en cinc accidents de trànsit en un sol dia

Balanç tràgic a la xarxa viària catalana en el primer dia del cap de setmana. Sis persones van morir ahir en cinc accidents en menys de 24 hores. Tres de les víctimes es van registrar a l'Eix Transversal.

S.s.
2 min
El camió que va xocar amb un totterreny a l'Eix Transversal, a Rajadell. Dues persones van morir i una altra va quedar ferida greu. Hores després una altra persona moria en un altre accident a l'Eix.

BARCELONASis persones van perdre la vida ahir en cinc accidents de trànsit registrats en menys de 20 hores, entre la matinada i un quart de vuit de la tarda. Un primer dia del cap de setmana que va deixar un balanç de sinistralitat més alt del que és habitual a la xarxa viària catalana.

Els dos primers accidents es van produir dins de la ciutat de Barcelona, el primer a la Ronda Litoral poc abans de les tres de la matinada. Per causes que encara es desconeixen, un motorista va patir una caiguda mortal en aquesta via prop del Moll de la Fusta. Unes hores després, a les nou del matí, un cotxe va atropellar un vianant que travessava el carrer Balmes, per sobre de la Via Augusta. El transeünt, de 41 anys, va ser traslladat a l'Hospital Clínic, on va morir poc després. La resta dels sinistres es van registrar a carreteres interurbanes, com la GI-674, on a les 10.30 del matí va morir un veí de Vilablareix de 33 anys. L'home conduïa la seva moto quan va xocar contra una furgoneta. Les diverses dotacions de bombers, tres ambulàncies i un helicòpter medicalitzat que es van desplaçar fins al lloc del sinistre no van poder fer res per salvar-li la vida.

Dos accidents a l'Eix Transversal

Un altre xoc, aquesta vegada entre un totterreny i un camió que traslladava planxes d'alumini, va deixar dues víctimes mortals més, a les 16.45 de la tarda a l'Eix Transversal, a l'altura de Rajadell (Bages). A causa de la col·lisió, en què s'hi va veure implicat un tercer vehicle, el totterreny va fer diverses voltes de campana i el camió va quedar bolcat al marge de la via.

Els dos ocupants del totterreny, un home i una dona, van morir, i el conductor del camió va resultar ferit molt greu. També a l'Eix Transversal i a la comarca del Bages, una altra persona va morir poc després, i va elevar a tres les víctimes mortals en menys de tres hores en aquesta via. A l'altura de Manresa dos cotxes van xocar, un dels quals es va incendiar totalment. Una de les dues persones que hi viatjaven va morir i l'altra, com també l'ocupant de l'altre cotxe, va resultar ferida.

stats