ACCIDENTS DE TRÀNSIT
Crònica 30/01/2011

Sis morts en menys de 24 hores

Cap de setmana tràgic a les carreteres catalanes. Quatre joves d'entre 18 i 28 anys, entre ells la filla de l'actor Toni Cantó, van morir en dos xocs frontals. Dues dones més van ser atropellades a Lleida.

E. Sendra/l. Bonilla
2 min
A partir d'avui podria nevar a cotes baixes.

Barcelona.A causa dels sis morts que s'han registrat en quatre accidents de trànsit a les carreteres catalanes durant la matinada passada, la Generalitat ha fet una crida a la prudència. A més, avui podria nevar a cotes baixes, per la qual cosa el Servei Català de Trànsit demana extremar les precaucions.

Dos xocs frontals i quatre morts

En un dels accidents, un conductor ebri que circulava en sentit contrari per la carretera C-32 al seu pas per Cabrera de Mar va matar dos joves que viatjaven en un turisme. Es dóna el cas que les víctimes, una noia de 18 anys i un noi de 20 anys, són Carlota Cantó, filla dels actors Toni Cantó i Eva Cobo, i Javier Arraut, nebot del candidat a l'alcaldia de Barcelona per CiU, Xavier Trias. El conductor de la furgoneta, un home de 41 anys que va resultar ferit greu i va ser traslladat a l'Hospital Germans Trias, quintuplicava la taxa d'alcoholemia. L'home es va negar a sotmetre's a la prova i va ser detingut per aquest delicte, per dos delictes d'homicidi i per un altre contra la seguretat en el trànsit. L'altre accident va ocórrer a la Nacional II a l'alçada de Sils (la Selva) on van morir els dos ocupants d'un cotxe, de 22 i 28 anys i veïns de Vidreres, després de xocar amb un camió.

A aquests accidents, cal sumar-hi dos atropellaments mortals que van tenir lloc divendres al vespre amb poca estona de diferència en dues poblacions de la plana de Lleida. Hi van morir dues dones de 70 i 89 anys i en tots dos casos l'atropellament es va produir quan creuaven un pas de vianants a Tàrrega i a Almenar. Aquest és el cap de setmana amb més víctimes mortals a la carretera en el que va d'any.

S'activa el Neucat

A banda d'emblanquinar el paisatge, la neu i el glaç va provocar algunes complicacions a les carreteres del Pirineu i el Prepirineu, on van caldre cadenes per circular i dues vies es van tancar. A partir d'avui podria nevar a cotes baixes de 400 metres. És per això que el Servei Català de Trànsit demana augmentar la prudència a l'hora de conduir, ja que es podrien formar plaques de gel.

Protecció Civil ha ampliat fins aquest migdia la fase d'alerta del pla Neucat per risc de nevades al Pirineu, la Catalunya Central i el Prelitoral. Les comarques on el risc de nevades és més alt són la Cerdanya, el Berguedà, el Solsonès, el Ripollès, Osona, la Garrotxa, el Vallès Oriental, la Selva i l'Alt Empordà. Les nevades poden deixar acumulacions d'entre cinc i vint centímetres en cotes superiors als 700 metres.

Ahir, a més, un accident d'un camió carregat de gasoil va obligar a activar el pla d'emergències a Sant Boi de Llobregat.

stats