Enbreu
Crònica 20/02/2012

Solidaritat portarà la llei d'independència de nou al Parlament

1 min
Solidaritat portarà la llei d'independència de nou al Parlament

Solidaritat no es dóna per vençuda. Encara que el Parlament ja va tombar l'abril de l'any passat la proposta de llei d'independència presentada pel partit que encapçala Uriel Bertran, els tres diputats de SI la tornaran a portar a la cambra l'any 2013. Així ho va anunciar ahir Bertran en la cloenda de la segona assemblea de la formació a Barcelona.

Iés que pel secretari general de SI no és comprensible que CiU doni suport al referèndum d'autodeterminació d'Escòcia -dijous passat va votar a favor d'una moció- i, en canvi, no faci el mateix en el cas de Catalunya. Bertran va assegurar que cal tornar a presentar la llei per mostrar la "contradicció" i "treure les vergonyes a l'autonomisme" de CiU.

Mentrestant, per no dilatar gaire la reivindicació en el temps, la pròxima moció que presentarà el subgrup de SI al Parlament serà, precisament, de suport "al referèndum que celebrarà Catalunya per decidir el seu futur polític". Un dels objectius és posar CiU entre l'espasa i la paret. "¿CiU donarà suport al referèndum a Escòcia i no a Catalunya?", es va plantejar Bertran.

Immersos en el seu objectiu fundacional de traçar el full de ruta cap a la independència de Catalunya, l'assemblea de SI va aprovar la seva ponència política, que estableix les fases per aconseguir-la i planteja dues vies per finalitzar el procés: un referèndum o la proclamació unilateral al Parlament.

stats