AEROPORT DE GIRONA
Crònica 11/05/2011

Soriano critica les pressions de Ryanair al Govern

Narcís Presas
1 min
Ferran Soriano, president de Spanair, va ser ahir a Girona.

Girona.El president de Spanair, Ferran Soriano, va advertir ahir que confiar tot l'aeroport de Girona a Ryanair seria una "mala idea" i va suggerir al govern català que s'interessi més per companyies amb una aposta clara i un compromís ferm amb el territori. "Si dominen un aeroport, aleshores tenen una palanca de negociació infinita", va afirmar.

En el marc de les negociacions entre la companyia irlandesa i la Generalitat, Soriano va reconèixer que el govern d'Artur Mas té al davant una situació "de gran complexitat" i va recordar que la companyia presidida per Michael O'Leary manté una vintena de conflictes oberts amb administracions de diversos països.

Una de les mesures de pressió que ha adoptat Ryanair és anunciar la supressió de 18 rutes. Una és la que unia fins dimarts passat Girona i Madrid. Soriano va refermar ahir des de Girona, on va impartir una conferència davant d'antics alumnes d'Esade, el compromís de Spanair de quedar-se la ruta sempre que cap altra companyia ho vulgui fer. Entre finals de juny i principis de juliol Spanair anunciarà la data d'inici de la connexió entre Girona i la capital espanyola. "No hem demanat cap subvenció", va assegurar el president de l'aerolínia.

Tot i que la prioritat absoluta de Spanair és Barcelona, on s'ha proposat crear un centre de connexions internacionals, Soriano no va descartar la possibilitat d'operar alguna altra ruta des de Girona sempre que fossin vols "estables i estratègics" a aeroports principals.

stats