Crònica 26/05/2011

El TSJ investigarà el PP valencià per finançament irregular

Marina Gordillo
2 min
Camps veu com més companys de la cúpula del PP són imputats.

València.El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana investigarà els delictes relacionats amb un presumpte finançament irregular del PP. La sala civil i penal d'aquest òrgan va prendre ahir la decisió després de quatre dies de deliberació i vuit mesos després de la petició del TSJ de Madrid perquè continués la instrucció.

En concret, el TSJCV assumeix la investigació d'un delicte electoral en els comicis autonòmics i locals del 2007 i falsedat mercantil en les eleccions estatals del 2008. La part de la causa referent a l'adjudicació de les emissions de la visita del Papa per part de la RTVV, així com el presumpte delicte fiscal de les empreses de la xarxa, es tornen a remetre al TSJ de Madrid ja que no hi ha aforats valencians implicats.

Tal com es desprenia de l'escrit de la Fiscalia Anticorrupció, el president valencià, Francisco Camps, no hi està imputat "en principi, i sense perjudici del que resulti de la instrucció". Sí que ho estan el vicepresident del Consell, Vicente Rambla, i els diputats populars Ricardo Costa, David Serra i Yolanda García per un delicte electoral i de falsedat en document mercantil. El primer, a més, per un presumpte delicte de prevaricació i suborn juntament amb l'exconsellera de Turisme Milagrosa Martínez i el seu cap de gabinet per les adjudicacions de l'estand de Fitur a Orange Market del 2005 al 2009.

També hi estarien implicats, a banda dels responsables de la xarxa corrupta (Francisco Correa i Álvaro Pérez), els representants de grans empreses constructores del País Valencià i adjudicatàries de contractes públics. A més, hi apareixen dues figures, "el Príncep" i "el Cantant", encara per identificar. El TSJ investiga el desviament de fons, mitjançant aquestes societats, a les campanyes electorals del PP.

stats