Crònica 18/09/2011

Tarraco Arena agafa ritme amb concerts i castells

Dani Revenga
1 min

TarragonaLa plaça de toros de Tarragona va celebrar l'última corrida l'any 2007, però la fre qüència d'aquesta activitat ja queia en picat des dels anys vuitanta. La plaça de toros tarragonina es va construir el 1883 i, des del 1949, és propietat de la Diputació de Tarragona. En els últims anys s'ha convertit en el gran escenari de la ciutat per a espectacles de gran format. Ara la plaça és la Tarraco Arena Plaça.

El projecte, amb un pressupost global de 18 milions d'euros, encara no està acabat però ja fa un any que l'equipament es va reestrenar un cop acabades les obres de l'element més important d'aquesta transformació: una cúpula retràctil de més de 1.000 tones de pes i 40 metres de diàmetre situada a 30 metres del terra. Des de llavors, la plaça ha superat tests com el Concurs de Castells 2010 (amb més de 10.000 assistents) i altres grans concerts com el de Daní Martín el mes passat. A les festes de Santa Tecla d'enguany Sergio Dalma i Sopa de Cabra tornaran a treure rendiment a l'escenari de referència per als espectacles de gran format a la ciutat de Tarragona.

El pròxim pas del projecte de remodelació és la creació d'un sistema de climatització, que entrarà en funcionament a l'estiu, i la construcció d'un edifici de serveis. La Diputació preveu externalitzar la gestió del recinte.

stats