COMERÇ
Crònica 23/03/2011

Tarragona desencalla el Mercat al cap de 10 anys

Dani Revenga
2 min

TARRAGONA.La primera pedra de la remodelació del Mercat Central de Tarragona es va instal·lar ahir després de deu anys de retard. Es tracta d'un tret de sortida simbòlic per a la inversió pública més important de la ciutat, amb un pressupost de 27 milions d'euros. El projecte convertirà l'històric mercat de Tarragona en un modern centre comercial respectant la fesomia de l'edifici modernista que l'acull, però incorporant unes instal·lacions modernes amb tots els serveis que necessita un equipament comercial de primera línia.

El nou complex ampliarà espais, amb noves zones logístiques i suposarà la creació d'un aparcament subterrani amb més de 300 places. Amb aquesta remodelació, l'Ajuntament espera revitalitzar el dinamisme comercial al centre de la ciutat. Segons el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Sergi de los Ríos, aquesta remodelació "no suposa només un projecte de mercat, sinó un projecte comercial de ciutat".

Dels 27 milions del pressupost, 8 els ha d'aportar el govern espanyol gràcies a un conveni entre l'Ajuntament i el ministeri de Foment. La secretària d'estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor, ha explicat que el govern té prevista una primera partida de 2 milions d'euros per aquest any, però no ha concretat quan es faran efectius els 6 milions restants. El termini d'execució de les obres és de 2 anys i mig. Es preveu que comencin d'aquí poques setmanes, un fet al qual estaran molt atents des de l'Associació de Venedors. Fa més de tres anys que es van traslladar a una carpa provisional que hi ha just davant de l'edifici. Durant aquest temps, han denunciat els successius retards que ha patit el projecte.

El seu president, Albert Ribot, assegura que faran "un seguiment exhaustiu de les obres" perquè es compleixin els terminis. A la primera planta s'instal·laran totes les parades del mercat i en una de subterrània s'hi ubicarà un supermercat i altres locals comercials. També hi haurà una planta dedicada a la càrrega i descàrrega de mercaderies. Les obres preveuen la rehabilitació de la façana i la teulada.

stats