EMPRESES
Crònica 21/05/2011

Telefónica promet invertir més a Catalunya

Redacció
1 min
El president de Telefónica, César Alierta.

Barcelona.Telefónica es va comprometre ahir a accelerar el desplegament de les xarxes de nova generació, a desenvolupar més la banda ampla i mòbil a Catalunya i a millorar la capacitat de transport. Tot plegat, suposarà una inversió de 334 milions d'euros aquest any, un 40% més del que l'empresa va invertir durant el 2010, segons va anunciar el president de la companyia, César Alierta, al president del Govern, Artur Mas, durant una visita a les instal·lacions de l'empresa al 22@.

Tot això, sense comptar altres compromisos que Telefónica té amb Catalunya, com els projectes de la nova seu i el centre de R+D de Barcelona. Al Principat, la multinacional dóna feina a 14.000 persones i compta amb 332 proveïdors. La seva cartera de clients és de més de 3,5 milions en telefonia fixa i 3,7 milions d'usuaris al canal de mòbils.

En paral·lel, la companyia també prepara la presentació a escala estatal de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat fa un mes per retallar un 20% la plantilla a Espanya a través d'acomiadaments i externalitzacions. Segons van informar fonts de la negociació a Efe, l'expedient es presentarà la setmana que ve i començaran les negociacions amb els sindicats.

El comitè d'empresa, que havia demanat agilitzar les negociacions, ja ha advertit que demanarà "compensacions i garanties" per als treballadors afectats.

stats