Crònica 09/03/2011

Tempesta a Unió per les llistes de Tarragona

Dani Revenga
2 min
El president del comitè executiu comarcal, Martí Barberà, ahir en roda de premsa.

Tarragona.La configuració de les llistes de CiU a Tarragona no està sent una bassa d'oli a Unió a diferència de Barcelona, on s'ha tancat el debat abans i tot que a Convergència. Ahir el comitè executiu local d'UDC va presentar la dimissió en bloc per "desavinença, manca de fluïdesa i sintonia política" amb el president del comitè executiu intercomarcal, Martí Barberà, i per les "interferències i ingerències" en l'elaboració de la proposta dels candidats proposats per UDC a la llista de l'Ajuntament de Tarragona per part del comitè executiu intercomarcal. "Un cop recuperat el govern de la Generalitat i a les portes de recuperar l'alcaldia de Tarragona, superat aquest llarg temps de sever compromís i reforçats com mai els lligams de col·laboració amb els companys de CDC, hem cregut convenient donar per acabada aquesta etapa de gestió política", assegura l'executiva local en un comunicat. Els membres dimissionaris són Laura Castel, Miquel Estruel, Xavier Franquet, Iñaki Insausti, Marià Pena, Francesc Potau, Fàtima Sàbat, Ferran Tortosa, Àngels Vilanova i Xavier Virgili.

Fonts de la federació nacionalista han apuntat que l'interès del comitè executiu intercomarcal a posar la figura de l'històric Albert Vallvé com a primer candidat d'Unió ha topat frontalment amb la voluntat de l'executiva local de presentar-hi una altra opció. Els dimissionaris acusen la intercomarcal d'haver inscrit una seixantena de militants a municipis de l'entorn de Tarragona per imposar les seves tesis.

La dimissió de l'executiva ha obligat a desconvocar l'assemblea que havia de tenir lloc aquest dimecres al vespre a la cambra de comerç de Tarragona i la primera conseqüència ha estat la designació d'una comissió gestora que fins a les eleccions municipals dirigirà l'agrupació local. Malgrat això, els dimissionaris han expressat "la voluntat de continuar treballant, com a militants de base, per aconseguir que Maria Victòria Forns sigui la propera alcaldessa de Tarragona".

stats