Crònica 27/09/2011

Temps d'espera de fins a 9 hores a urgències

Tres hospitals de l'ICS encara tenen uns temps d'espera a urgències que poden arribar a superar les 9 hores. La mitjana en l'atenció, però, ha millorat respecte a l'any passat, segons dades de Salut.

C.a. / L.b.
2 min

BARCELONA.Els hospitals Arnau de Vilanova de Lleida, Bellvitge i Joan XXIII de Tarragona tenen temps d'espera als serveis d'urgència que poden arribar a superar les nou hores, segons dades facilitades pel departament de Salut en una resposta parlamentària per escrit al diputat del PSC, Josep Maria Sabaté. De les dades se n'extreu també que els temps de mitjana d'atenció en els centres hospitalaris de l'ICS han tingut, en global, una lleugera millora respecte de l'any passat i oscil·len entre els 20 i els 48 minuts de mitjana. Així, s'han reduït les esperes al Josep Trueta de Girona, l'Arnau de Vilanova de Lleida, el de Viladecans i el de la Vall d'Hebron.

Precisament, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, va animar ahir els metges a denunciar el que considerin que no es correspon amb una correcta atenció en el temps d'atenció als malalts amb més risc, com ara els que pateixen càncer, a causa d'un augment més gran de les llistes d'espera per la crisi. Aquestes declaracions es produeixen després que l'ARA publiqués dissabte que professionals dels hospitals Germans Trias i Bellvitge denunciaven que havia augmentat fins a tres mesos el temps d'espera per a la cirurgia oncològica.

Principi d'acord al Clínic

El comitè d'empresa de l'Hospital Clínic de Barcelona va arribar ahir a un principi d'acord amb la direcció del centre per evitar acomiadaments a canvi de renunciar al cobrament dels complements. La proposta d'acord se sotmetrà a referèndum dijous i divendres entre els treballadors del centre. La delegada de la UGT al Clínic, Maria José Molina, va explicar a l'ACN que es tracta del sacrifici "menys cruel" que podia assumir la plantilla. Segons la proposta plantejada, els treballadors hauran de cedir fins al 2013 els complements econòmics que havien de començar a cobrar aquest any. El pla de xoc que s'aplica des de l'abril a l'Hospital Clínic ja ha permès un estalvi aproximat de sis milions d'euros.

stats