RELIGIÓ
Crònica 25/09/2011

Tiroteig durant la visita del Papa a Alemanya

Ara
1 min

Berlín.La policia alemanya va detenir ahir un home que va disparar des d'un habitatge amb una escopeta d'aire comprimit contra el personal de seguretat del papa Benet XVI. Els fets van tenir lloc a prop de la catedral de la localitat d'Erfurt, on dues hores més tard el Papa havia d'oficiar una missa. L'acte, amb 30.000 assistents, es va acabar celebrant igualment.

El detingut és un home nascut en aquesta localitat alemanya, resident a Berlín i sense antecedents penals. L'incident no va provocar ferits, tot i que dues persones del servei de seguretat van trobar restes de projectils a la roba. Un cop acabada la missa, el Papa va pujar al papamòbil en direcció a l'aeroport per continuar el seu viatge cap a Friburg, última etapa de la seva visita de quatre dies a Alemanya.

El Papa va iniciar la visita oficial al seu país natal dijous a Berlín. Primer, va fer un discurs al Bundestag (el Parlament alemany) i una missa a l'estadi olímpic. Hi va haver força manifestacions de protesta d'organitzacions laiques, col·lectius homosexuals i moviments religiosos crítics amb la línia del Vaticà.

stats