Crònica 20/04/2011

"Tornarem a casa sense haver vist el que veníem a veure a Barcelona"

M.o. / J.s.
2 min

Barcelona.Amb la mirada clavada al rellotge i sense acabar d'entendre res, el Michael i la seva família, com tants milers de turistes, es preguntaven ahir si podrien o no visitar la Sagrada Família. Són alemanys i havien decidit venir a passar uns dies a Barcelona atrets per les "espectaculars imatges" que van veure del temple quan el va visitar Benet XVI. Tenien el viatge lligat des de feia un mes i el gran objectiu de l'escapada a terres catalanes era visitar la Sagrada Família. S'havien deixat, però, la part més esperada per al final i després de passar uns dies a la Costa Brava, ahir acabaven ruta al centre de Barcelona. "Tornarem a casa sense haver vist el que veníem a veure", lamentaven a quarts de tres del migdia i davant l'evidència que les investigacions policials sobre el foc que havia afectat la cripta del temple s'allargarien. El Camp Nou s'erigia en aquell moment com a alternativa factible, però la preocupació no els deixava decidir-se.

Centenars de persones van esperar des d'abans de les onze del matí i fins a tres quarts de cinc de la tarda, quan es van reobrir les portes del temple, davant del cordó policial que els impedia acostar-se a la Sagrada Família. En part, per la curiositat per saber què havia passat. En part, per interès a realitzar la visita en el moment que fos possible.

Alguns, com la Nathalie Akheit, que venia de Palestina, no van entendre el que estava passant fins que es van sentir protagonistes de la notícia davant les preguntes dels periodistes. "Pensava que aquesta era la seguretat habitual a la Sagrada Família", explicava vestida amb una samarreta en què manifestava el seu amor a la ciutat de Barcelona.

La María Elena Amaya havia vingut a informar-se sobre els cursos de català i es va convertir en testimoni de primera fila de tot el muntatge per desallotjar les 1.500 persones que, en el moment de l'incendi, visitaven la Sagrada Família. Explicava que havia vist el detingut, a qui definia com "un senyor que semblava molt tranquil" i que l'evacuació s'havia fet sense gaires nervis. La Núria també ho va veure quasi tot. Venia a fer de guia, com ha fet els últims 13 anys, i va sentir que el cor se li encongia quan va començar a sentir l'olor de fum.

stats