Crònica 01/02/2012

Treball intervindrà per trobar una sortida a la plantilla de la companyia

Sara González
2 min

BARCELONA."Nosaltres, com a Govern, ens sentim responsables de tot el que passa en aquest país, tant si en tenim responsabilitats administratives més directes com si no en tenim", va dir ahir el portaveu del Govern, Francesc Homs. I és amb aquesta premissa que el departament d'Empresa i Ocupació ja ha posat en marxa els mecanismes de mediació per trobar una sortida per als 2.000 treballadors de Spanair. Homs va explicar que en els pròxims dies hi haurà reunions amb aquest objectiu, tot i que per determinar la seva capacitat d'intervenció caldrà veure si el plantejament concursal se situa a Barcelona o a Madrid.

"El Govern actuarà en tot moment d'acord amb la legislació mercantil", va insistir Homs. El portaveu no va determinar quants crèdits ha donat el Govern a la companyia aèria a través de l'Institut Català de Finances i va afirmar que no es pot preveure si la Generalitat recuperarà la inversió feta des del 2009, però va anunciar que els consellers d'Economia, Andreu Mas-Colell, i de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, compareixeran a petició pròpia al Parlament per explicar "profundament" com s'ha produït el tancament de la companyia.

Homs va explicar que, tot i que l'operació de Spanair va començar amb l'anterior govern, l'executiu d'Artur Mas va apostar a principis del 2011 per la companyia perquè creia que "valia la pena des d'un punt de vista de país" i de "negoci", però que s'ha arribat a la conclusió que ja no "dóna més de sí".

Malgrat que Vueling ha anunciat que reforçarà la seva oferta al Prat, i preguntat per si tindrà gestos amb aquest aerolínia, el Govern va assegurar que, tot i que hi pot arribar a influir, hi ha decisions que estan fora del seu abast.

stats