TRÀFIC DE DROGUES
Crònica 01/04/2011

Tres detinguts més pel cas dels pilots argentins

Marta Català
2 min

Barcelona.La Guàrdia Civil ha detingut tres persones més relacionades amb el comís de 900 quilograms de cocaïna d'un avió procedent de l'Argentina, segons han informat a l'ARA fonts pròximes a la investigació. Les detencions s'han produït a Catalunya, on viuen els tres detinguts, que, segons les mateixes fonts, podrien tenir vincles amb l'aeroport del Prat. Tot i això, fonts d'Aena han informat que no els consta que siguin treballadors de l'aeroport, encara que podrien treballar de manera puntual i per empreses privades fent serveis de transport.

Amb les tres noves detencions ja són sis els implicats en aquesta trama, la més gran que es coneix a Espanya. El 2 de gener, la Guàrdia Civil va detenir els pilots i el copilot d'un avió privat Medical Jet que portava a l'interior 900 quilograms de cocaïna. Fonts de la investigació van explicar a aquest diari que l'aparell havia estat "modificat per dins per poder portar la droga", cosa que fa pensar als investigadors que tant els pilots com el copilot sabien perfectament el que portaven dins l'aparell. "Un pilot ha de saber quin pes porta a l'avió, i 900 quilograms són molts; no és un avió de passatgers que porta equipatge", van explicar les mateixes fonts.

El jutge d'instrucció va decretar presó per als tres detinguts, que es troben a la Model de Barcelona. Els detinguts, que són molt coneguts a l'Argentina, són els germans Gustavo i Eduardo Juliá, i el copilot Martín Miret. Els tres són fills d'excaps de la forces aèries de l'Argentina. El jutge ha aixecat parcialment el secret de sumari i la defensa manté que no hi ha cap indici que acrediti que els seus clients van participar en el transport de la droga de manera conscient: "Ells feien la seva feina, com un xofer, que no té perquè saber què porta al maleter". Però els investigadors mantenen que l'avió estava manipulat: "Era un avió llogat", va dir la defensa. L'aparell va fer escala a Cap Verd i va omplir el dipòsit. Segons el diari argentí Clarín, els germans van entrar amb dos cotxes de gamma alta a l'aeroport de Morón, a l'Argentina, "per carregar la droga dins l'avió".

stats