Crònica 18/04/2012

El Tresor espanyol calma les alertes i col·loca 3.180 milions

Les emissions de deute són per a Espanya una prova de foc. Ahir va col·locar 3.180 milions, tot i que augmentant-ne la rendibilitat. I la prima de risc va acabar baixant, i es va situar en els 413 punts bàsics.

M. Manchón / I. Lluch
1 min
El ministre De Guindos, ahir, amb el president del BCE, Mario Draghi, van analitzar les reformes del govern espanyol.

BARCELONA / BERLÍN.Les turbulències són fortes i els mercats segueixen pressionant els països amb més problemes de l'eurozona, però Espanya va superar ahir una prova dura. El Tresor espanyol va col·locar 3.180 milions d'euros, amb una gran demanda. El preu, però, va ser més car que en l'anterior emissió de les mateixes característiques. En el cas de les lletres a 18 mesos, el Tresor va pagar un 3,20%, en comptes de l'1,77% del mes de març, i pel que fa a les lletres a 12 mesos va pagar un 2,73%, superior a l'1,47% anterior.

L'analista d'IG Markets, Daniel Pingarrón, considera que els mercats van respondre, sobretot, perquè la demanda va ser molt superior a l'esperada, incentivada pel millor tipus d'interès de les lletres. "Hi ha confiança en Espanya", assegura, encara que Pingarrón no descarta una gran volatilitat en els pròxims dies a la borsa, o amb la prima de risc. Ahir, la diferència entre el bo espanyol a deu anys i l'alemany va caure i es va situar en 413 punts, amb una rendibilitat per sota del 6% -en el 5,88%-, encara, però, massa elevada.

El ministre espanyol d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va concloure ahir la seva gira europea a Frakfurt, on es va entrevistar per primer cop amb el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, i altres membres del consell executiu de l'ens. De Guindos va voler explicar "de primera mà als seus interlocutors les diferents reformes del govern espanyol, des de la fiscal a la financera, passant per la laboral", va confirmar un portaveu. El titular d'Economia també va parlar de "la situació econòmica i financera de l'eurozona" amb inversors alemanys.

stats