Crònica 13/05/2011

Trias encarrega a Miret el pacte amb el tercer sector

L'alcaldable de CiU a Barcelona, Xavier Trias, encara no governa oficialment però ja ha encarregat a Àngel Miret, exsecretari general d'Immigració, els contactes amb les entitats del tercer sector.

Albert Balanzà
2 min
Xavier Trias en un acte  de campanya aquesta setmana.

Barcelona.Trias no para de repetir aquests dies que la crisi i la situació d'interinitat en les finances municipals, amb un pla d'estabilitat que obligarà a contenir la despesa en els dos anys vinents, obligaran a obrir la porta a l'anomenat partenariat públic-privat, amb la cessió de gestió actualment pública a mans d'entitats i la promoció de la concertació en lloc de la subvenció. "No em diguin que privatitzo", va advertir dimecres als veïns en el debat de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona.

L'alcaldable ho vol tenir tot preparat i ja ha començat a donar feina en aquesta línia als candidats a formar part del seu sottogoverno , començant per Àngel Miret, exsecretari general d'Immigració de l'últim govern de CiU a la Generalitat i un dels tres administradors judicials actuals d'Intervida (que hauria de demanar autorització al jutge per entrar a l'Ajuntament) i professor de ciències polítiques a la Universitat Pompeu Fabra. Miret, fins ara director general de la consultora Socarge, és un dels ideòlegs de la política immigratòria de CiU i ha elaborat plans d'integració, per exemple, al Vendrell, una ciutat amb presència de l'extrema dreta.

Manifest de deu punts

Miret, que es perfila com a gerent de serveis socials al govern Trias, s'està dedicant aquests dies a sumar adhesions de representants d'entitats en una llista que, tal com ha pogut constatar aquest diari, ahir tenia 117 noms amb el DNI corresponent. La majoria de sondejats han tingut ara com ara un primer contacte amb Miret i han estat convidats a signar un manifest que es distribueix a partir del formulari preparat a la web www.triastercersector.org .

El document, de deu punts, funciona també com a eina de recull de suports a Trias, per exemple, perquè és un candidat que "creu que la solució dels problemes socials és responsabilitat de tothom: de les administracions públiques, de les organitzacions i moviments socials i del conjunt de la ciutadania". Tot i que encara no s'ha fet públic, el text incorpora dirigents d'entitats cíviques, comarcals i científiques, clubs esportius, activistes del sobiranisme vinculats a associacions i professors d'universitat o autònoms que se sumen a Trias a títol individual. També hi ha un gerent municipal d'una important capital catalana.

No duplicar serveis

Fonts de la federació nacionalista han apuntat que la tipologia de signants "serà gent que se sentirà còmoda treballant amb Trias d'alcalde". "Cadascú des del seu lloc, ells des de les entitats però col·laborant amb l'Ajuntament amb el model partenariat", han apuntat les mateixes fonts. Tots els signants tindran informació de primera mà sobre els plans de Trias, en cas que governi la ciutat, per fer compatible la xarxa pública de serveis i equipaments amb la xarxa privada de manera que no es dupliqui oferta en una mateixa zona i aprofitar de manera extensiva aquesta oferta al llarg de les franges del dia.

stats