Crònica 19/05/2011

L'agenda 2030 de Trias preveu nous barris

La Barcelona que el candidat de CiU, Xavier Trias, diu que "somia" i que aspira a governar després del 22-M es basa en l'agenda 2030, que inclou nous barris, com la recuperada idea del Morrot.

Albert Balanzà
2 min
L'alcaldable de CiU per Barcelona, Xavier Trias, ahir al Mirador de l'Alcalde.

Barcelona.És mentida que tot el sòl urbà a Barcelona estigui esgotat i que no hi hagi possibilitats de creixement: barris batejats com la Marina del Prat Vermell s'han aturat per la crisi i, en cas que CiU guanyi les eleccions municipals, se'n faran altres més enllà dels 73 existents amb un horitzó 2030. Curiosament, el seu principal contrincant, Jordi Hereu, té una agenda 2020. L'equip de l'alcaldable té detectada una franja de dos quilòmetres per dos-cents metres entre la Fira i el mar, i també en aquesta zona, més cap al centre, és on preveu desenvolupar a mitjà termini el nou barri del Morrot, que ja va presentar ara fa quatre anys en campanya i que ara ha retocat: dels 10.000 als 2.000 habitatges, sense la connexió de tramvia prevista el 2007 i amb el port semiintegrat. Els límits del barri, que CiU vol anomenar Blau@Ictinea, ja els va explicar en el seu dia Gato Pérez: "Al revolt del Morrot, cap a mig camí del Port, on Montjuïc i el Prat es fonen en terreny guanyat al mar. (...) Allà hi bufa un vent serè, poderós i musical i és més curta la distància des del cel i des del mar".

Trias, que ahir va aprofitar els seus tres bolos al Mirador de l'Alcalde, a La Salle Bonanova i a Sants per assegurar que CiU "està a punt de tocar el cel", però que li falta una onada de vot final per arribar a la seva porra de 17 regidors, va ensumar una possible olor de victòria amb l'alta assistència de gent encorbatada en la seva trobada amb emprenedors a La Salle Bonanova. Molts més que en una visita d'ara fa dos anys.

En aquest context, amb un dinar frugal a peu dret, Trias va defensar a casa el seu model de partenariat público-privat: "Perquè a l'Ajuntament no tenim totes les eines i això és el que farà avançar la ciutat en els propers anys". L'alcaldable va prometre mediadors de crèdit, suport municipal per als traspassos de negocis i pressió als bancs per a l'obtenció de crèdits privats per aconseguir que "el talent no marxi" i va repassar la seva tesi de les tres F (feina, foment d'activitat i formació) i de les tres E (eficiència, excel·lència i exportació) perquè Barcelona sigui atractiva "pel coneixement i no per la diversió".

stats