EL CARTIPÀS DE BARCELONA
Crònica 27/05/2011

Trias només vol pactar programa amb el PP

L'esperada reunió entre Xavier Trias i Alberto Fernández Díaz es va tancar ahir al cap de 40 minuts i amb la sensació que no hi ha pressa entre els dos dirigents per arribar a acords que poden esperar.

Albert Balanzà
2 min
Trias i Fernández Díaz ahir en un moment de la reunió.

Barcelona.Amb el focus d'atenció desviat a Badalona i amb Trias més preocupat per organitzar el seu curt equip de govern potser només amb el suport extern directe d'ERC, la reunió entre CiU i el PP d'ahir va perdre la potència que alguns hi havien volgut veure en una primera lectura ràpida dels resultats de diumenge passat. I en la tercera ronda de converses d'aquesta setmana, un cop Trias ha ofert un menú diferent al PSC, a ERC i al PP sense comprometre ni una sola tinença d'alcaldia que li impedeixi governar sol, l'alcalde electe es va limitar a crear una comissió amb els populars en què les dues parts abordaran possibles coincidències, amb vista a la redacció del Pla d'Actuació Municipal, en mesures contra la crisi, seguretat, polítiques socials i immigració. A la taula d'aquesta negociació hi haurà Joaquim Forn i Sònia Recasens, per part de CiU, i Àngels Esteller i Xavier Mulleras. Els mateixos representants de CiU són els que estan capitanejant el traspàs de poders amb el PSC -que ahir va tornar a reunir-se- i els que exploraran acords, potser els més difícils, amb ICV quan es reuneixin per primer cop dilluns.

CiU i el PP, que poden veure redefinides les relacions després de les eleccions generals del març que ve si els populars guanyen a l'Estat, també tenen com a altres opcions de pacte els pressupostos municipals, les presidències dels districtes on els d'Alberto Fernández Díaz han quedat segons (les Corts i Nou Barris) i la representació en empreses públiques. El PP també veuria amb bons ulls aquest paquet d'acord.

Regàs i el delfí de Carles Martí

L'escriptora Rosa Regàs no prendrà possessió de l'acta de regidora per motius personals després que en la campanya electoral gairebé no participés en els actes del PSC perquè va ser operada de peritonitis. La renúncia de Regàs suposarà l'entrada automàtica del número 12 de la llista del PSC, David Escudé, mà dreta de Carles Martí a l'Ajuntament fins a l'adéu del primer tinent d'alcalde per la consulta de la Diagonal, president del PSC de Sant Martí i membre de la campanya d'Hereu a les primàries.

stats