NOVA ETAPA A BARCELONA
Crònica 05/07/2011

Trias prioritza: taula anticrisi, tercer sector i L9 a l'aeroport

Després del cap de setmana de visita a dues festes majors i del gest simbòlic amb la visita a la Fundació Arrels, ahir l'alcalde Trias va concretar més les prioritats en crisi: serveis i infraestructures.

Albert Balanzà
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ahir en un moment de la seva conferència al Palace Hotel de Barcelona.

Barcelona.Ho va fent en comptagotes, almenys per a aquells que li han sentit tots els últims discursos i busquen alguna novetat, però l'alcalde de Barcelona sap que el juliol és curt i que s'ha de marcar els primers objectius. I com que ahir era el primer dia de feina -alguns alts càrrecs encara no tenien ni ordinador ni mòbil- i les dades assenyalen que Barcelona encara passa dels cent mil aturats, l'equip de Trias va assegurar que la taula anticrisi, tal com estava previst, serà la prioritat número 1. Es convocarà abans que s'acabi el mes amb una primera reunió al més alt nivell, i després la tutelarà la segona tinent d'alcalde i portaveu, Sònia Recasens.

I la visita a la Fundació Arrels només és la punta de l'iceberg de la segona prioritat més immediata de Trias, que és convocar el tercer sector per detallar i posar en marxa el nou model de col·laboració público-privada amb menys subvencions i més convenis i concerts. "L'entitat ha de tenir garantit que cobrarà cada mes i que es mantindrà l'acord més enllà d'un canvi de govern", va dir Trias ahir en un dinar al Palace Hotel . El nou gerent, Àngel Miret, ha estat treballant des d'abans de la campanya en els primers contactes, fins i tot a través del web Triastercersector.org, i ara serà la mà dreta de l'alcalde i de la tinent d'alcalde Maite Fandos en aquesta prioritat.

I la tercera: la línia 9 està aturada sis mesos en alguns trams, com a Putxet-Lesseps-Muntanya o Zona Universitària-Mandri i l'alcalde admet que "seria irracional que no entengués els problemes de la Generalitat", però els trams que no es poden aturar d'aquesta ampliació del metro són els de la connexió amb l'aeroport. "Hem de trobar un desllorigador a curt, mitjà i llarg termini, però la L9 és la primera prioritat", va afegir. Aquest és un dels primers encàrrecs, a través d'una reunió amb el conseller Lluís Recoder que encara no té data, que té Trias amb el tercer tinent d'alcalde, Antoni Vives.

L'alcalde va donar pistes dels tres fronts en el dinar del Palace, però, aprofitant la presència singular de l'exalcalde i nou cap de l'oposició, Jordi Hereu -que en la presa de possessió va mostrar-se obert a arribar a "grans acords"- va demanar a la resta de grups del consistori que ajudin a aconseguir una majoria estable per a dos anys i que almenys s'inclinin per l'abstenció en els comptes que el nou equip presentarà abans de finals d'any. De tota manera, l'alcalde, que feia setmanes que no polemitzava amb Hereu, també li va retreure amb força velles qüestions com els Jocs, la Diagonal i l'àrea metropolitana.

stats