EL TRÀNSIT A LA SAGRADA FAMÍLIA
Crònica 26/09/2011

Trias vol un pàrquing d'autocars soterrat

El greu accident de dissabte davant la Sagrada Família revifa el debat sobre l'aparcament dels autobusos. L'alcalde de Barcelona proposa un pàrquing subterrani davant la façana de la Glòria.

Ara
2 min

Barcelona.Després de l'accident que dissabte va ferir greument tres persones al davant de la Sagrada Família, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va insistir ahir que cal una solució definitiva per a l'excés d'autobusos turístics a l'entorn de la Sagrada Família. En una entrevista a Catalunya Informació, va assenyalar que una bona solució seria fer un aparcament subterrani davant la façana de la Glòria, sota de la zona verda que hi hauria d'haver al carrer Mallorca un cop se solucioni el litigi amb els veïns de l'edifici que s'hi va construir anys enrere.

Aquest solar s'haurà d'expropiar aviat si es vol continuar l'obra de la façana de la Glòria. L'alcalde és partidari que es faci, però fa uns dies, en una altra entrevista a RAC1, va apuntar que hi havia solucions, però que no serà l'Ajuntament qui pagui els pisos nous per als inquilins de la finca de Núñez i Navarro que s'haurà d'enderrocar. "Això ho ha de pagar la Sagrada Família i hi està d'acord", digué.

Tanmateix, és una solució a llarg termini, per la qual cosa ahir Trias es va mostrar convençut que "en poc temps" l'Ajuntament podrà presentar un pla de mobilitat "com a mínim temporal" per al conflicte. Va advertir que "prohibir el trànsit és impossible", però que cal buscar "una nova manera d'aparcar els autobusos".

És un conflicte que preocupa molt els veïns i que s'ha revifat després que dissabte tres turistes resultessin ferides greus davant la Sagrada Família quan un autobús es va desfrenar i les va atropellar al carrer Marina. Trias va afegir que el fet que un bus es desfreni és una situació "anòmala, incomprensible i imprevisible". Les tres dones, amb politraumatismes, encara estan ingressades a l'UCI, dues a l'Hospital de Sant Pau i una altra a l'Hospital de la Vall d'Hebron. La mare i la filla estan estables dins de la gravetat. L'àvia, de 56 anys, pateix una lesió medul·lar i el seu pronòstic és greu.

stats