HOMICIDI AL CENTRE DE LA CIUTAT
Crònica 07/01/2011

Tripijocs d'haixix, possible mòbil del crim de plaça Catalunya

Marta Català
2 min

BarcelonaLa plaça Catalunya a les 22.00 hores de la nit de Reis estava plena. Feia poca estona que la Cavalcada dels Reis d'Orient havia passat pel carrer Fontanella i molts barcelonins encara ultimaven les compres pels voltants de la plaça. Al mig, diversos homes es barallaven i un d'ells acabava rebent una punyalada mortal. Era un jove de 28 anys d'origen pakistanès.

L'Àrea Territorial d'Investigació dels Mossos d'Esquadra (ATI) està investigant el cas. Segons fonts pròximes a la investigació, la baralla es va produir per una revenja. Les mateixes fonts van assegurar que els participants a la baralla podrien dedicar-se "a la venda ambulant i a la venda de substàncies estupefaents com l'haixix, tripijocs", van afegir.

La plaça Catalunya no té una bona visibilitat i les càmeres de seguretat a segons quina zona d'aquest centre neuràlgic de la ciutat no graven. A aquella hora, els carrers estaven massificats, El Corte Inglés estava obert i a les Rambles i als voltants es veia gent passejant, però de moment, no hi ha imatges. "A la plaça Catalunya, a aquesta hora sempre hi ha embolics i aquests són els de sempre, els que venien haixix", va explicar el cambrer d'una coneguda cerveseria propera a la plaça Catalunya. Els comerciants de la zona no van sentir ni van veure res i ni tan sols es van adonar que hi havia una baralla. El jove va ser traslladat a l'hospital encara amb vida tot i que després va morir.

La policia científica es van traslladar al lloc dels fets a buscar proves. També buscaven la navalla, l'arma homicida, mentre altres agents de l'ATI es dedicaven a buscar testimonis que poguessin haver vist algun detall de l'homicidi.

Al centre de Barcelona sovint es concentren fets delictius i conflictius: els furts a les Rambles, la prostitució al carrer, venda ambulant de begudes o els top manta, i per això els Mossos augmenten els efectius de seguretat ciutadana per controlar la delinqüència juntament amb la Guàrdia Urbana.

L'any 2010 es van produir més de 80 homicidis arreu de Catalunya amb un índex de resolució de més del 80%, segons van informar ahir fonts dels Mossos. Al capdavant de la Comissaria General d'Investigació Criminal hi ha el subcap Josep Lluís Trapero, que va ajudar a aclarir casos tan importants com l'homicidi de Santaló o l'assassina d'ancianes Remedios Sánchez, casos que va coordinar directament la unitat d'investigació de Barcelona.

stats