ESCÀNDOLS ITALIANS
Crònica 10/02/2011

Ultimàtum judicial a Berlusconi

Redacció
2 min

La jutge que porta les investigacions preliminars del cas Ruby, Cristina Di Censo, té cinc dies per decidir si finalment jutja per la via més ràpida el primer ministre italià, Silvio Berlusconi. La resposta es podria prorrogar, però la petició que ha llançat la Fiscalia de Milà ja ha encès Berlusconi. "És una vergonya, fa fàstic. Aquesta acusació enfanga el país", va dir ahir durant una conferència de premsa al palau Chigi, a Roma. Segons el primer ministre, les imputacions per prostitució de menors no són més que una exageració que té la voluntat de crear "una guerra total entre el sistema judicial i el Parlament". A més, recorda que la Fiscalia de Milà no té competències funcionals sobre la població d'Arcore, perquè es tracta d'una causa ministerial.

La Fiscalia de Milà, però, va anunciar que tenia proves evidents que "no es tracta de delictes ministerials". Tot i això, si la jutge desestima el cas, haurà de seguir una via més lenta per convocar el Cavaliere a judici. La defensa de Berlusconi espera no haver d'arribar tan lluny i ja ha anunciat que "l'Estat serà el que pagarà per aquesta causa si tira endavant".

La documentació enviada per la Fiscalia suma un total de 782 planes i prova que el primer ministre va utilitzar la seva influència per treure de comissaria la jove marroquina Ruby R., al·legant que es tractava de la neboda del president egipci Hosni Mubàrak. També s'hi suma la hipòtesi de la incitació a la prostitució de menors, una causa que estaria treballant la defensa de Berlusconi segons el diari Il Giornale . Dimarts passat publicava que s'intentava provar que Ruby ja era major d'edat quan va anar a les festes de la mansió d'Arcore perquè hauria nascut un any abans.

stats