CORRUPCIÓ
Crònica 24/01/2012

"Urdangarin ha pagat moltíssims impostos"

Enric Borràs
2 min
L'advocat d'Urdangarin, Mario Pascual Vives, fent declaracions a la premsa ahir a Palma.

PALMA.L'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual, va defensar ahir les activitats de l'empresa Aizoon, propietat dels ducs de Palma. "S'han pagat moltíssims impostos, molt IVA; si eren els correctes o no, l'Agència Tributària ho valorarà i considerarà", va declarar. Pascual s'havia reunit durant el cap de setmana a Barcelona amb el gendre del rei per preparar la declaració prevista per al 25 de febrer a Palma.

Pascual va descartar cap possible divorci d'Urdangarin amb la infanta Cristina i va assegurar que el duc té el suport de la seva dona. Va afegir que durant el cap de setmana havien "treballat de sol a sol" per preparar la declaració. De fet, ahir mateix es va saber que els mitjans de comunicació no podran entrar als jutjats de Palma quan declari Urdangarin. El degà dels jutges de Palma, Francisco Pérez Espinosa, ha ordenat "un dispositiu de seguretat especial" per garantir el funcionament del jutjat de guàrdia. Però com que la declaració es farà en dissabte, els mitjans de comunicació s'hauran d'esperar al pàrquing dels jutjats, que és per on entrarà el gendre del rei. Així doncs, Urdangarin tan sols caminarà deu o dotze metres a la vista de les càmeres.

D'altra banda, en el primer judici del cas Palma Arena, la Fiscalia Anticorrupció manté la petició d'una condemna de vuit anys i mig de presó per a l'expresident Jaume Matas i ha augmentat dos anys, fins a set anys i tres mesos, la pena que demanava per al periodista que li escrivia els discursos, Antonio Alemany. El fiscal Juan Carrau, que va desgranar ahir al matí les seves conclusions definitives, acusa l'expresident de malversació de fons públics, prevaricació, falsedat, tràfic d'influències i frau.

A més, ahir hi va incloure el delicte de frau en subvencions públiques. Segons els fiscals tots els acusats "es concertaren per beneficiar de manera arbitrària amb fons públics Alemany" i les societats que controlava. Calculen que amb contractes fraudulents i una subvenció li van donar uns 480.000 euros.

stats