PROTESTES PER LES RETALLADES
Crònica 23/02/2012

València clama contra la violència i per l'educació

Una altra marxa massiva als carrers de València per rebutjar l'actuació policial de dilluns i donar suport a l'escola pública. Els sindicats i tots els partits polítics, menys el PP, van secundar la protesta.

Salvador Almenar
2 min
València clama contra la violència i per l'educació

VALÈNCIA.Amb el lema "Som el poble, no l'enemic", més de 10.000 persones van recórrer ahir els carrers de València per exigir la dimissió de la delegada del govern central, Paula Sánchez de León, i del cap superior de la policia, Antonio Moreno, per la desproporció de les càrregues policials de dilluns. La manifestació, una altra vegada sense incidents, va ser encapçalada per estudiants de secundària que van reivindicar el dret a protestar cantant consignes com "Més llibertat i menys repressió" o "Menys policia i més educació".

La marxa va néixer de la convocatòria unitària arran de la iniciativa de tots els partits polítics -menys el PP-, els sindicats majoritaris i altres entitats cíviques i culturals. D'aquesta manera, la societat civil valenciana va voler mostrar el seu suport als estudiants de l'Institut Lluís Vives. Ahir van ser moltes més les persones grans que van secundar la protesta dels alumnes i que van voler mostrar el seu malestar amb les polítiques públiques del govern de la Generalitat Valenciana.

Malgrat el curt recorregut que separa el carrer de Xàtiva de la delegació de govern espanyol, durant més de tres hores els manifestants van corejar lemes com "Retallen en educació per robar-nos millor" o "Llibertat d'expressió". Com ja va passar també dimarts, no hi va haver presència policial en tota la manifestació, que es va desenvolupar de manera pacífica. Només a la seu de la delegació del govern dues unitats d'antiavalots en custodiaven la porta.

Davant d'una multitud al carrer Colom, el representant dels estudiants, Albert Ordóñez, va demanar la dimissió de Sánchez de León "per permetre la barbàrie policial" i va recordar que l'origen de les protestes va ser la retallada en educació. "No volem una societat de minillibertats, ni de minifeines, ni cap altra retallada en educació sinó retallades en especulació", va assenyalar. Ordóñez va anunciar que les mobilitzacions continuaran avui al migdia davant la conselleria d'Educació. A més, els estudiants s'afegiran a la manifestació convocada dissabte pels sindicats contra les retallades del sector públic i el dia 29 protagonitzaran una jornada de vaga als centres de secundària i a les universitats.

stats