EL NOU CARTIPÀS A L'AJUNTAMENT
Crònica 29/06/2011

Vicent Guallart serà L'arquitecte en cap de Trias a Barcelona

Xavier Trias ultima el cartipàs amb els principals noms que integraran l'equip de govern a l'Ajuntament de Barcelona i un dels elegits claus és Vicent Guallart, que serà el nou arquitecte en cap.

Albert Balanzà
2 min
Vicent Guallart serà L'arquitecte en cap  de Trias a Barcelona

Barcelona.Vicent Guallart (València, 1963) serà arquitecte en cap i gerent d'Arquitectura, Urbanisme, Habitatge i Infraestructures, un dels càrrecs tècnics de més responsabilitat de l'Ajuntament de Barcelona en la nova etapa que Xavier Trias engegarà aquest divendres, després del ple extraordinari de presa de possessió del nou alcalde i del nomenament dels regidors del mandat 2011-2015. Possiblement, la designació de Guallart no es durà a terme, per una simple qüestió de timing polític, fins la setmana que ve, però la decisió, segons fonts municipals, està presa i tancada.

L'elecció de Guallart, fins ara director de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC), amb seu al 22@, no és una sorpresa ja que l'equip de Trias ha col·laborat estretament amb Guallart i amb la seva mà dreta a l'IAAC, Willy Müller, a l'hora de deixar-se assessorar sobre la transformació de Barcelona que CiU pretén impulsar des de l'Ajuntament amb una mirada llarga, pensant en les pròximes tres dècades.

Guallart -amb Müller, de fet- ja va acompanyar Trias a Nova York i a Boston el març passat en el viatge oficial en què el candidat va avançar propostes de campanya com la creació d'un Fab Lab a Ciutat Meridiana en conveni amb el Massachussets Institute of Technology (MIT), la creació d'un nou barri al Morrot o la Barcelona d'emissions zero a partir d'illes de cases enèrgicament autosuficients. Del nou Acebillo dependrà també la revisió del projecte i el finançament de l'estació de la Sagrera, la reforma de les Glòries o la prova pilot per reordenar els usos de la Diagonal.

El número 2 de Guallart a l'Ajuntament, com a director d'Urbanisme i Planejament, serà Albert Civit, directiu de l'Incasòl, que des dels anys 90 ha estat cap de Planejament amb l'últim govern de CiU a la Generalitat i director tècnic del Sòl amb el tripartit. El nomenament de Civit, que compta amb l'aval del Col·legi d'Arquitectes -és membre de la junta-, també es produirà la setmana vinent i sobre la seva responsabilitat recaurà la part de gestió urbanística. Ahir les fonts municipals consultades per l'ARA van apuntar que Trias no prescindiria ara com ara del fins ara arquitecte en cap, Oriol Clos, ni tan sols de l'exgerent d'Urbanisme, Ramon Massaguer, si bé pot comptar amb ells per a altres responsabilitats.

El cartipàs polític

Al marge de l'estructura gerencial, a la qual fa dies que hi ha Constantí Serrallonga (gerent municipal) i Joan Delort (gerent de Seguretat), dijous Trias presentarà també els regidors de districte. Amb el manteniment del quinzè edil, Elena Turalló anirà a les Corts, Francina Vila a Horta i Maite Fandos a Gràcia.

stats