Crònica 09/06/2011

Vila d'Abadal posa el contrapunt amb un pacte sobiranista a Vic

Lluny de voler governar aplicant la fórmula de la geometria variable, Josep Maria Vila d'Abadal vol estabilitat per a tota la legislatura. Per això ha signat un pacte amb ERC de caràcter marcadament sobiranista.

Oriol March
1 min
Josep Maria Vila d'Abadal -dreta- i Joan López (ERC) -esquerra- ahir a l'ajuntament de Vic.

Barcelona.A Vic hi governarà una coalició formada per CiU i ERC. Així ho van anunciar ahir Josep Maria Vila d'Abadal, que ja era alcalde de la ciutat, i Joan López, cap de llista dels republicans a la ciutat. "Catalunya necessita ciutats com Vic perquè liderin i ajudin a fer passos per aconseguir la plenitud nacional", va assegurar Vila d'Abadal, independentista declarat, en l'acte de signatura de l'entesa.

Així doncs, l'alcalde de Vic s'allunya de la geometria variable que CiU posarà en pràctica a Barcelona i a Girona, entre d'altres, per tal de tenir més "estabilitat" municipal. Vila d'Abadal ha optat finalment per no pactar amb el PSC -dos regidors, com ERC- i espera que Solidaritat Catalana s'integri al govern municipal. La formació independentista ho determinarà avui en assemblea.

L'acord definitiu implica que els republicans es quedin amb les regidories de Cultura i Ciutadania i de Convivència i Seguretat, aquesta última de màxima prioritat perquè és la que té competències sobre mediadors i Guàrdia Urbana. En la pràctica, és l'òrgan dedicat a combatre el discurs contra la immigració de Plataforma per Catalunya.

Castigat per independentista

Vila d'Abadal va apuntar ahir a l'ACN que a les eleccions municipals -es va quedar amb 8 regidors- potser l'ha perjudicat el seu independentisme. "Hi ha ciutadans amb arrels espanyoles que no volen sentir parlar d'això perquè no s'ha explicat bé", va assegurar. Aquests postulats sobiranistes també l'han portat a enfrontaments reiterats amb la direcció d'Unió, el seu partit, i molt especialment amb el seu líder, Josep A. Duran i Lleida.

stats