Transició difícil
Crònica 10/10/2011

Violència a Egipte

Ara
1 min
Violència a Egipte

Una protesta de coptes

Una manifestació de rebuig a l'atac patit per una església copta al sud d'Egipte va acabar ahir a la nit amb un bany de sang al Caire. Almenys 21 persones van morir en els enfrontaments que hi va haver davant la seu de la televisió estatal, on s'havien aplegat els manifestants. Segons ells, van ser seguidors del deposat president Mubàrak els que van provocar els aldarulls que van acabar amb la intervenció de l'exèrcit. Però el govern transitori va assegurar que els manifestants havien atacat primer l'edifici.

La batalla campal

La televisió oficial egípcia va mostrar imatges en què es veien els enfrontaments amb les forces de seguretat. Armats amb pals i pedres, i llençant còctels Molotov, diferents grups de persones es van enfrontar a l'exèrcit que, segons alguns testimonis, va haver de disparar a l'aire. La comunitat copta va informar que almenys cinc persones van morir quan els va passar per sobre un vehicle militar, mentre que alguns altres cadàvers tenien impactes de bala al cos. Van cremar diversos vehicles.

Accelerar la transició

La manifestació copta -els cristians d'Egipte que representen entre el 6% i el 10% de la població- havia arrencat en un barri cristià de la capital. Milers de persones, amb creus a les mans, havien recorregut la ciutat fins a la seu de la televisió cridant consignes conta l'actual govern transitori controlat per l'exèrcit. Els coptes denuncien que són discriminats en una societat àmpliament musulmana i la caiguda de Mubàrak no els ha fet canviar d'impressió. Els episodis de violència contra aquesta comunitat s'han repetit els últims mesos.

stats