En breu
Crònica 07/01/2012

Violència a Síria

Ara
2 min
Violència a Síria

Un patró que es repeteix

Almenys 26 persones van morir i 63 més van quedar ferides ahir per una explosió al barri d'Al-Midan, al centre de Damasc, segons va informar el ministre de l'Interior de Síria. L'atemptat va ser similar als dos que es van registrar també a la capital siriana el 23 de desembre i que van causar 44 morts.

Estratègia governamental

El règim va atribuir l'acció a un terrorista que hauria volgut atemptar contra un autobús ple de policies. L'oposició, en canvi, va acusar Baixar al-Assad d'orquestrar un atac perpetrat pels seus serveis d'intel·ligència. L'estratègia contribuiria a enfortir la tesi governamental que acusa "grups terroristes islàmics" d'atiar la inestabilitat que viu el país des de fa 10 mesos. L'oposició denuncia que el règim vol influir en la missió d'observadors de la Lliga Àrab que visiten el país per estudiar la situació.

"La Lliga Àrab no està capacitada"

El ministre d'Afers Estrangers francès, Alain Juppé, va dir que dóna suport a la missió de la Lliga Àrab però que actualment "no està capacitada per fer la seva feina correctament". L'atac va arribar dos dies abans que un comitè de la Lliga Àrab discuteixi si continuen la missió o deriven el cas sirià al Consell de Seguretat de l'ONU, i obren, així, les portes a una possible intervenció internacional, un escenari que molts països àrabs volen evitar.

La repressió continua

L'opositor Comitè de Coordinació Local va dir que almenys una vintena de persones més van morir arreu del país per la repressió del règim contra les manifestacions que se celebren cada divendres, després de les pregàries. La majoria de les víctimes van ser a Damasc, i la resta, a les províncies de Hama, Homs i Idlib.

stats