EL FUTUR DE L'AEROPORT D'ALGUAIRE
Crònica 05/02/2011

Vol Lleida-Barcelona: cancel·lat

El futur de l'aeroport d'Alguaire preocupa. Les baixes xifres de passatgers tenen ja la primera víctima: el vol Lleida-Barcelona se suprimirà a partir del març. En tres mesos, s'han venut 421 bitllets.

Carles Arbolí
1 min
Aena evitarà que els indigents passin la nit a l'aeroport de Barcelona i només permetrà l'accés nocturn a passatgers.

BARCELONA.Les xifres del balanç del primer any de funcionament de l'aeroport de Lleida-Alguaire -una de les apostes importants del tripartit- obliguen a prendre decisions per rellançar aquesta infraestructura. Des del 5 de febrer del 2010, quan es va inaugurar, hi han passat 61.769 passatgers. I un dels últims vols que es van posar en marxa al novembre -la connexió entre Lleida i Barcelona operada per Vueling i fortament subvencionada per la Generalitat- desapareixerà a partir del març. Un vol que s'ha convertit en l'antítesi de morir d'èxit: en tres mesos l'han utilitzat un total de 421 passatgers. O el que és el mateix, una ocupació mitjana del vol setmanal entre les dues ciutats que amb prou feines ha arribat al 5%. Tenint en compte que Vueling havia assegurat que el vol seria rendible a partir d'una ocupació del 50%, la sagnia econòmica s'havia convertit en una hemorràgia.

Taula estratègica

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va explicar ahir que la prioritat ara per ara és crear una taula estratègica de l'aeroport, coordinada pel delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i amb la participació de totes les institucions locals que han donat suport a aquesta infraestructura, amb l'objectiu d'elaborar un pla de negoci "perquè l'aeroport creixi any rere any". Recoder també va avançar que de moment queda congelada l'ampliació de l'aeroport lleidatà fins que no es trobi una empresa privada que es vulgui fer càrrec de la gestió.

stats