Crònica 30/05/2011

Volem crear una nova indústria basada en el coneixement

Carles Flamerich Castells
2 min

Director general de telecomunicacions i societat de la informacióL' any 2006, la ciutat de Barcelona i la GSMA, associació internacional que agrupa més de 800 empreses tecnològiques de tot el món, van decidir començar a recórrer un camí junts per fer gran, molt gran, el congrés més important sobre mobilitat tecnològica a escala internacional: el Mobile World Congress (MWC).

Al llarg d'aquests sis anys, el congrés ha crescut amb la ciutat i la ciutat s'ha fet més mòbil gràcies al congrés. Es pot dir, doncs, que tots dos han viscut un camí d'èxits que ha culminat en l'última edició del MWC, la d'aquest any, que ha estat la més important de la seva història, amb més de 60.000 visitants i 1.400 empreses participants, i que ha generat a la ciutat i a les àrees de confluència un impacte econòmic de més de 225 milions d'euros. La clau de l'èxit d'aquest extraordinari esdeveniment ha estat la magnífica gestió del Mobile World Congress que n'ha fet GSMA, juntament amb la qualitat dels serveis que ofereix la ciutat i la gran tasca dels professionals que hi treballen per fer possible que esdeveniments d'aquesta magnitud formin part de la nostra quotidianitat. Un èxit que durant una setmana posiciona Barcelona com a centre mundial de tecnologies mòbils.

Ara ens trobem davant d'un nou repte: fer encara més gran aquest esdeveniment i convertir la nostra capital en el centre mundial de la mobilitat durant els 365 dies de l'any. Un repte que permetrà crear una nova indústria basada en el coneixement, un repte que permetrà la generació de nous llocs de treball i que aportarà un alt valor de competitivitat a les empreses i els professionals. Des del govern de la Generalitat estem treballant durament i amb il·lusió per poder assolir aquesta fita, conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona, el govern espanyol, Turisme de Barcelona i, evidentment, la Fira de Barcelona, l'entitat que fa possible que el Mobile World Congress se celebri any rere any.

El repte és fantàstic, però el camí per arribar-hi és molt dur. Estem competint, juntament amb tres magnífiques ciutats -Milà, Munic i París-, per ser la Mobile World Capital, i això fa que la nostra candidatura hagi de ser excel·lent. Barcelona vol ser mòbil, Barcelona vol ser la Mobile World Capital, perquè, avui dia, la ciutadania ja està orgullosa d'acollir a Catalunya el Mobile World Congress. Ara volem créixer, conjuntament amb la GSMA, per esdevenir un gran laboratori de tecnologia mòbil al servei de la resta del planeta.

stats