Crònica 26/10/2011

Abdallah Zouari: "Volem un règim parlamentari i no tocarem els drets de la dona"

C.m.
1 min
"Volem un règim parlamentari  i no tocarem els drets de la dona"

Periodista i responsable del diariAl-Fajr [L'Alba], òrgan d'Ennahda, es va passar 12 anys a les presons de Ben Ali. És el responsable de comunicació del partit.

Quin és el projecte d'Ennahda per a la nova Tunísia?

Volem establir un règim parlamentari, que garanteixi la separació de poders i els drets individuals i col·lectius. Ara la prioritat és assolir una estabilitat política i social que incentivi el retorn de les inversions.

A Tunísia hi ha els codis de la dona més igualitaris del món àrab, que preveu drets com el divorci i l'avortament.

Sí, aquest codi per a nosaltres no suposa cap problema. El respectarem i no hi haurà cap canvi. La nova Constitució garantirà aquests drets.

Estan disposats a fer aliances de govern amb altres forces?

Ho hem dit i ho mantenim. Tunísia necessita un govern d'unitat nacional com més ampli millor per afrontar els grans reptes que té al davant: restablir la seguretat, fer una constitució democràtica i recuperar l'economia. Estem disposats a pactar amb tothom que comparteixi aquests objectius. I ens hem compromès que aquest govern duri menys d'un any. Després hi haurà eleccions legislatives.

El pacte inclourà l'esquerra?

Sí. Fa temps que negociem amb el Consell per la República [antibenalistes], el moviment Ettajdid [excomunistes] i el Partit Obrer Comunista de Tunísia.

stats