AEROLÍNIES
Crònica 24/02/2011

Vueling creix un 66% però acusa l'entrada de Ryanair al Prat

Ignasi Pujol
1 min

Barcelona.Vueling va presentar ahir els seus millors resultats anuals, amb un increment del benefici net del 66% al 2010, fins als 45,99 milions d'euros. La companyia confia a consolidar-se com la segona companyia aèria més rendible d'Europa, només per darrere del gegant del low cost , Ryanair. La facturació de Vueling -participada per Iberia en un 45,85%- va ser de 796,5, un 32% més que l'any anterior.

No obstant, Vueling va afrontar un any difícil per culpa de l'enduriment de la competència, principalment per l'obertura de rutes de Spanair i Ryanair al Prat. Això va fer que l'ingrés total per passatger caigués un 2%, fins als 72,17 euros. Vueling va transportar 11,04 milions de passatgers, amb un increment del 35%, i va refermar el seu lideratge al Prat, on suma el 26% del trànsit de l'aeroport.

Els costos de la companyia van augmentar un 4%, en bona part a causa del fuel, que només al quart trimestre va disparar el preu un 45%. L'empresa presidida per Josep Piqué té una posició neta de caixa sòlida, de 207 milions d'euros. La companyia, sorgida al 2009 de la fusió amb Clickair, no ha repartit mai dividends. "És un tema d'interès que es debatrà al pròxim consell d'administració", va explicar el conseller delegat, Alex Cruz. Vueling incorporarà 11 avions els mesos vinents (ara en té 36) a causa del creixement de les operacions i del traspàs de rutes d'Iberia a Madrid. La companyia espera créixer un 15%.

Spanair va enviar ahir a la Generalitat una proposta per operar diàriament la ruta Girona-Madrid. El Govern i les institucions locals van demanar a Spanair que operés alguna ruta a Girona davant la retirada parcial de Ryanair.

stats