EMPRESA
Crònica 22/03/2012

Vueling preveu més fallides d'aerolínies

Josep Ferrer
2 min

ROMA.La companyia aèria Vueling establirà a partir de diumenge una nova base a Roma, la tercera que tindrà a l'estranger després de les d'Amsterdam i Tolosa. Hi destinarà un avió Airbus 320 amb capacitat per a 180 passatgers que unirà la capital italiana amb Barcelona. La bona notícia per a la companyia, però, no deixa de banda la complicada situació que pot viure el sector. El conseller delegat de Vueling, Alex Cruz, es va mostrar preocupat per l'augment del preu del barril de petroli, actualment a 125 dòlars. I va advertir dels perills: "Si s'arriba a 150 dòlars el barril estarem de dol perquè començaran a haver-hi noves fallides d'aerolínies", en referència a la fallida de Spanair, que no va trobar un soci industrial, després de rebre el suport de les administracions públiques.

Alt preu dels carburants

Per Alex Cruz, en la situació actual no es poden mantenir els preus, "i caldrà augmentar-los perquè el moment és insostenible". Va reconèixer, a més, que el cost mitjà del bitllet de la seva companyia havia augmentat una mitjana d'entre 2 i 4 euros des de començament d'any.

Vueling ja ha iniciat el procés de recol·locació de part del personal acomiadat de Spanair. En concret, s'han contractat 35 pilots i un nombre de personal de tripulació de cabina que la companyia no ha concretat.

La preocupació de Cruz està justificada. Ahir tant la gasolina com el gasoil van marcar màxims, amb pujades setmanals de l'1,7% i el 0,6%, respectivament. Respecte a l'any passat, en el mateix període, la gasolina és un 13,18% més cara i el gasoil un 8,2%.

Vueling, amb la nova base a Roma, aconsegueix l'objectiu, com va assegurar ahir Cruz, que la gent de Roma "enllaci a la capital catalana amb tots els vols de la xarxa de la companyia". L'executiu va afirmar que Roma és el sisè mercat en origen de passatgers de connexions. Des de Roma s'oferiran aquest estiu vuit destinacions (Barcelona, Màlaga, Eivissa, Menorca, Mallorca, València, París i Nantes) amb un total de 937.260 seients.

stats