Crònica 01/03/2012

Rami Abdelrahman: "Vull democràcia al meu país, no que ningú el vingui a ocupar"

Denúncia Des de l'Observatori Sirià dels Drets Humans, amb seu a Londres, Rami Abdelrahman documenta des de l'inici de la crisi les violacions de drets al seu país

M.b.
1 min
Remi Abdelrahman.

Quina és la situació humanitària actualment a Homs?

Des de dimarts a la nit ens és impossible contactar amb el barri de Bab Amr, on no hi ha llum ni internet, ni cap altre subministrament. Però el que estem veient amb aquestes últimes incursions del règim és que alguna cosa està canviant a Homs. Encara no sé què, ni en quina direcció. Ho sabrem en les pròximes hores o dies. Però la sensació és de canvi.

França i els Estats Units treballen per una nova resolució del Consell de Seguretat de l'ONU, ara potser amb el suport rus i xinès.

Ells van parlant, però nosaltres no veiem res. Necessitem accions, no només paraules.

Quin tipus d'acció creu que seria efectiva per aturar la violència?

No vull accions militars, m'hi nego. Vull democràcia al meu país, no vull que ningú el destrueixi ni que ningú el vingui a ocupar.

Aposta per solucions diplomàtiques.

Sí, podrien pressionar Rússia perquè el Consell de Seguretat exigeixi a Al-Assad que abandoni Síria.

Què opina de l'opció d'enviar armament a l'oposició?

Armar els civils vol dir donar ales a una guerra civil, és incitar-los a matar-se entre ells. Com poden donar armes a civils?

Però la situació no s'acosta ja a un conflicte civil?

Sí, la guerra ja ha començat. Però és que no la volem. És molt diferent lluitar per la democràcia que lluitar en una guerra civil.

¿Després dels atacs registrats contra la minoria xiïta creu que hi ha risc de violència sectària?

Fins ara els casos de violència sectària són poc significatius. Els sirians estan lluitant per la seva vida. En el futur no sabem què pot passar.

stats