Crònica 10/08/2011

Wall Street modera la caiguda a la resta de borses

T.g.
1 min
L'Íbex va tancar la vuitena sessió seguida en pèrdues.

Barcelona.Ahir es va produir la situació contrària a la de dilluns, quan la caiguda de l'índex Dow Jones va provocar la caiguda final de les borses europees. Al revés, l'obertura de Wall Street va animar la resta de mercats, tot i que no va evitar que alguns tanquessin a la baixa.

Així, l'Íbex-35 va acabar amb una mínima pèrdua del 0,36% en la vuitena sessió seguida en vermell. La volatilitat va ser extrema, amb una obertura de mercats en positiu (+2%) que va arribar fins a un increment del 4%. Tot es va moderar a mitja jornada, sense aprofitar l'empenta de Wall Street. La resta de borses van tancar amb creixements menys la borsa de Frankfurt, que va experimentar retallades del 7%. Al final va perdre un moderat 0,10%. Londres va acabar amb un augment d'un 1,89% i França amb un 1,63%.

Als Estats Units, l'índex Dow Jones va experimentar totes les sensacions. Va començar amb puges, però va rebre els missatges de la Fed amb una caiguda de l'1,8%. Finalment, va tancar amb un increment espectacular del 3,98% i va recuperar els 11.000 punts.

Pel que fa a la prima de risc, el diferencial espanyol es va situar en els 271,7 punts bàsics respecte al bo alemany, en la tercera jornada de reducció consecutiva. El tipus d'interès va quedar fixat en el 5,08%. El BCE va mantenir la seva política de compres de deute sobirà, que també va ajudar Itàlia.

stats